Τρίτος Οφθαλμός – Φάμπρικα

0
1808

Ένα από τα πιο αναμενόμενα solo όλων των εποχών είναι πλέον πραγματικότητα. Ο Άσαρκος, ως Τρίτος Οφθαλμός, μας δίνει την Φάμπρικα. Τρίτος Οφθαλμός – Φάμπρικα λοιπόν.

Πρόκειται για ένα πόνημα χρόνων, με συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, στυλ, ήχο, νόημα. Ο αριθμός των 23 κομματιών δίνει μια πρώτη ιδέα περί αυτού. Ο Άσαρκος είναι γνωστός ως ο πιο τελειομανής καλλιτέχνης στην Ελλάδα. Θα τολμήσω να πω όχι μόνο στην hip hop μουσική αλλά σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

Η Φάμπρικα πρόκειται για το επόμενο βήμα σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε χρόνια τώρα, ενός από τους λίγους MCs που μπορεί να θεωρηθεί “καλλιτέχνης”. Το μεγάλο μείον της Φάμπρικας είναι το μέγεθος και το ύφος της που ίσως απωθήσει ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού από το να την απολαύσει. Αξίζει όμως την υπομονή του ακροατή που σέβεται τον εαυτό του.

Έτσι κι αλλιώς το ύφος του Άσαρκου δεν ήταν ποτέ δημιουργία bangers ή κομματιών που είναι “εύκολα” στο αυτί. Ο Άσαρκος θέλει να περάσει ένα συγκεκριμένο μήνυμα από όλο το μήκος της Φάμπρικας, και αυτό ακριβώς πρέπει να προσέξουμε.

Η απουσία των συμμετοχών, σε συνδυασμό με την μονοτονία στο χώσιμο του, κάνουν τον δίσκο αρκετά “βαρύ”. Ίσως θα χρειαστεί μια αποσπασματική ακρόαση, και πολλές ακροάσεις έπειτα. Αυτό από την μια είναι κακό, από την άλλη δίνει μια διαχρονικότητα στον δίσκο, και μια διάρκεια, μέχρι ο ακροατής να κατανοήσει πλήρως το νόημα.

Η Φάμπρικα είναι η φυσική εξέλιξη του Άσαρκου. Αυτό που θα περίμενε κάποιος από τον Άσαρκο εν έτει 2018.

Αγαπημένα κομμάτια: Σιγή Ιχθύος, Πόλεμος, Verba Volant, Φυλακή

Μπορείτε να το ακούσετε από εδώ.

 

Comments

comments