Στίχοιμα – Θάλασσα

0
1667

Σαν ένα παλιό, καλό μπουκάλι κρασί που ξέβρασε η θάλασσα, οι Στίχοιμα κυκλοφόρησαν επιτέλους το πολυαναμενόμενο τους LP, “Θάλασσα”.

Ο δίσκος αποτελείται από 21 γεμάτα κομμάτια, μιας και δεν υπάρχουν skits, παρά μόνο αφηγήσεις, στο στυλ των Μηχανών, δεμένα μαζί με τα κομμάτια. Οι συμμετοχές είναι μετρημένες, και για την ακρίβεια 2, του Σίφουνα και του Marginal.

Στα καλά του δίσκου, η σταθερή αξία του Explicit και της Μαρίνας, μιας και παραγωγικά και στιχουργικά ο δίσκος είναι εξαίσιος, φυσικός συνεχιστής της πορείας τους όλα αυτά τα χρόνια. Η μονότονη χροιά του Explicit ίσως να είναι το μόνο αρνητικό (για μένα), το οποίο όμως δεν ρίχνει τον δίσκο, μιας και το υπόβαθρο του δίσκου στιχουργικά, θα σας κάνει να θέλετε να δώσετε βάση στο τι λέει. Η “Θάλασσα” δεν είναι ένας δίσκος που τον βάζεις να τον ακούσεις στο background, θέλει προσοχή και μελέτη. Αν εξαιρέσουμε αυτό, ο δίσκος είναι πολύ καλά δουλεμένος από όλες τις μεριές.

Τα μηνύματα του δίσκου, αν και αναμενόμενα, είναι πολύ δυνατά. Οι Στίχοιμα ήταν πάντα ένα κατεξοχήν πολιτικοποιημένο συγκρότημα με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα στα κομμάτια τους. Αφουγκράζονται, για μια ακόμη φορά, τον παλμό της κοινωνίας και επιτυγχάνουν να μεταφέρουν ένα πακέτο από πολύ δυνατά μηνύματα μέσα στον δίσκο τους.

Άνετα, η “Θάλασσα” αποτελεί το buzzer beater στα καλύτερα άλμπουμς της χρονιάς για το 2018. Είναι ακόμη νωρίς να το πούμε, αλλά μιλάμε για ένα κλασικό δίσκο που θα μείνει για καιρό στις playlists όλων των hip hop ακροατών που σέβονται τον εαυτό τους.

Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο από εδώ

Comments

comments