Ανταπόκριση: Snak the Ripper/ Junk/ Supreme @ An Club [21/06/17]

0
919

Τετάρτη βράδυ, με λίγο κόσμο και καλό, βρεθήκαμε ξανά στο αγαπημένο An Club, στα Εξάρχεια, να γουστάρουμε με raps από τον Καναδά μέχρι την Αθήνα. Οι Snak the Ripper, Junk, D-Rec σε παγκόσμια περιοδεία, έκαναν ένα δυναμικό πέρασμα από την Αθήνα και άφησαν ένα κοινό απολύτως ικανοποιημένο. Στο support, οι Supreme (RNS) και Sparky T, βρέθηκαν στη λίγο δυσάρεστη θέση να σπάσουν τον αρχικό πάγο, μπόρεσαν κι έβαλαν, όμως, τα θεμέλια για μια πολύ ωραία βραδιά.

Με τον Sparky T στα decks, γνωρίζεις ότι θ’ ακούσεις καλή κι αγαπημένη μουσική, με ωραίες εναλλαγές. Εκείνο το βράδυ, πάντως, επιβεβαιώσαμε και το πόσο ντόπα ακούγονται οι Run the Jewels στα πολλά decibel!!! 

Supreme δεν έχω ξαναδεί live. Τον βρήκα άψογο. Ένα πολύ ωραίο τυπάκι, με ωραίο στυλ, ιδιαίτερη χροιά, ευγενική και συμπαθητική φυσιογνωμία, χαμόγελο και χιούμορ στο peak (btw, Πέτρο, όντως σου πάει το μακρύ μαλλί!). Ακούσαμε, μεταξύ άλλων, το Τι να λέει, Φαλτσέτα, Ενενήντα Εννέα & Ένα, Σκάσε, Σε μισώ, τη Βαλίτσα (Παίρνω τη βαλίτσα μου και υψώνω κωλοδάχτυλο στην κοινωνία αυτή που μαλακίζεται επ’ άπειρον – όποιος δεν ταυτίστηκε, μήπως να το ξανασκεφτεί;) και το Από το Λόφο, στο οποίο έσκασε κι ο Θύτης στο stage και έγινε ένας μικρός χαμός. Ωραίος ο Πέτρος Ξαρχάς, εις το επανιδείν!

Τη σκυτάλη πήρε ο Junk, Καναδός στην καταγωγή, έχει συνεργαστεί σε κομμάτια με τον Snak αλλά και με τον Merk, με ήχο που κινείται μεταξύ trap και DnB, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ξεσήκωμα του κοινού. Πολύ καλός ριμαδόρος και γρήγορος και με τρομερή ενέργεια στη σκηνή. Ακούσαμε κομμάτια από το δίσκο του Ι.Α.Ν. (2016), αλλά και από τον νέο του δίσκο Stupid and Ugly (2017), στους οποίους πρέπει σίγουρα να ρίξετε μια ματιά, αν σας καλύπτει μουσικά αυτός ο ήχος. Ο Junk, πάντως, το λέει ξεκάθαρα και στο – ομώνυμο με τον 1ο δίσκο – κομμάτι του, I live it everyday, got roots in this shit since momma went and paid to see Chuck D and double L cool j back in her day… Οπότε, αξίζει την προσοχή μας, όπως και δήποτε!

Κι έσκασε ο σίφουνας, στο τέλος: Snak the Ripper επί σκηνής, ό,τι καλύτερο και ανεβαστικό! Το κοινό να χοροπηδάει και να κοπανιέται στο άκουσμα κομματιών από το From the Dirt (δίσκος που έλιωσα στο pc μου όσο λίγους) αλλά και το White Dynamite (όταν ακούστηκε η εισαγωγή του Yup, επικράτησε το απόλυτο χάος), ο Snak να οργώνει το stage (μέχρι κι από το ταβάνι κρεμάστηκε δύο φορές), stage diving από τους fans (ευτυχώς πετυχημένο και στις δύο περιπτώσεις), ομαδικές φωτογραφίες, ευχαριστίες στον D-Rec που, όπως είπε, είναι ο άνθρωπος που τον στήριξε όσο λίγοι από την αρχή της καριέρας του (στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος που τον έκανε γνωστό). 

Στα highlights της βραδιάς, η αναφορά του Snak στον προσφάτως εκλιπόντα Prodigy, με τον οποίο είχε εμφανιστεί, πριν από τρία χρόνια, στη σκηνή του Gagarin. Ενός λεπτού “σιγή” γι’ αυτόν τον θρύλο του hip hop, με το Hell on Earth να βαράει δυνατά στ’ αυτιά μας και τους αναπτήρες σηκωμένους στη μνήμη του.

Στα αρνητικά της βραδιάς, η μανούρα που έπαιξε μεταξύ του Snak και ενός εκ των παρευρισκόμενων, η οποία, ωστόσο, έληξε εγκαίρως και κοινή συναινέση. Ο σεβασμός προς τον καλλιτέχνη που βρίσκεται στο stage, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, θα πω εγώ. Είναι σεβασμός απαραίτητος και είναι σεβασμός που, τελικά, επιστρέφεται.

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στην Noiz, Art & Music Productions, για την άρτια διοργάνωση, και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στο An Club το οποίο, μετά και την ανακαίνιση, εκτόξευσε την απόδοση του ήχου στα ύψη, χαρίζοντας μια μοναδική ακουστική εμπειρία.

Ραντεβού, ξανά, στο  Ruck n’ Roll Festival!!!

Comments

comments