Η συγγνώμη του Street Mode Festival για την hip hop σκηνή.

0
1125

Το 11o Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη, φέτος επέστρεψε στο λιμάνι υποσχόμενο περισσότερο χώρο, stages και acts. Όπως και έγινε. Οι σκηνές ήταν πέντε, οι καλλιτέχνες ξεπέρασαν τους ογδόντα, σε ένα χώρο δεκαπέντε στρεμμάτων. Ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα. 

Από τις πέντε σκηνές, η Αποθήκη 8 ήταν η μόνη εσωτερική, με αρκετά περιορισμένη χωρητικότητα. Εκεί γινόντουσαν και τα περισσότερα hip hop acts. Η ατμόσφαιρα φαινόταν από την πρώτη μέρα πως θα ήταν αποπνικτική αλλά τις άλλες δύο τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. 

Την δεύτερη μέρα ο κόσμος προσπάθησε να μπει όσο νωρίτερα γίνεται στη κλειστή σκηνή ώστε να μην χάσει καλλιτέχνες τους οποίους πλήρωσε να δει, με αποτέλεσμα να προκληθούν ατυχήματα από το συνωστισμό, μέχρι και το σπάσιμο της τζαμαρίας πάνω σε παρευρισκόμενους. Συνεπώς, οι Λόγος Τιμής μεταφέρθηκαν σε εξωτερική σκηνή αργότερα την ίδια μέρα και τα υπόλοιπα acts συνέχισαν κανονικά. 

Την τρίτη μέρα υπήρξε παρόμοιος συνωστισμός έξω από την αποθήκη, η οποία πλέον είχε ελεγχόμενη πρόσβαση, κάτι που οδήγησε στο να μείνουν πολλοί ακροατές έξω και να χάσουν τον καλλιτέχνη της επιλογής τους. Παράλληλα με το πρόβλημα χώρου, παρουσιάστηκαν προβλήματα με τον ήχο, την ζέστη και τον εξαερισμό. 

Πολλοί καλλιτέχνες εξέφρασαν το παράπονο τους απέναντι στη διοργάνωση με δικό τους τρόπο. Ο 12ος πίθηκος πέταξε το μικρόφωνο όταν -αν και σε εξωτερικό stage- τον έκοψαν λόγω χρόνου. Ανάλογα έδρασε ο Βέβηλος μέσα στο Warehouse όταν παρά τις πολλές συστάσεις που έγιναν για τον ήχο, το μικρόφωνο του σταμάτησε να λειτουργεί πάνω στη “Λευτεριά” και εγκατέλειψε τη σκηνή. Ο Μικρός Κλέφτης και άλλοι ενθάρρυναν το κοινό που “παρά αυτές τις συνθήκες συνέχισε να τους στηρίζει”. 

Αντίθετος βρέθηκε ο Εισβολέας, με ένα ποστ που ευχαριστούσε τη διοργάνωση του φεστιβάλ.

 

Μετά τη λήξη του φεστιβάλ, αφού η διοργάνωση πρόσεξε τα εκατοντάδες παράπονα των ακροατών, δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Street Mode μια δημόσια συγγνώμη για όποια ταλαιπωρία δημιουργήθηκε, ενώ ζητούσε από το κοινό πιθανούς τρόπους για να επανορθωθεί το λάθος. 

 

το μόνο που μένει να δούμε, είναι το πώς. 

Comments

comments