Eminem – Revival

0
1147

Eminem – Revival Ο Eminem επέστρεψε 4 χρόνια μετά το MMLP2, και μας δίνει το Revival. Η αλήθεια είναι ότι προκαταβολικά ήμουν πολύ δύσπιστος έναντι του Revival. Αν κρίνει κανείς τον τίτλο (που ακολουθεί την πεπατημένη Relapse – Refill – Recovery) περίμενε κάτι παρόμοιο, τελείως εκτός από την περσόνα του Slim Shady και του Eminem όπως τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε. Αλλά τελικά ισχύει ότι δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του. Το ίδιο ισχύει και για το Revival.

Και είναι αλήθεια ότι ο Eminem έχει μεγαλώσει και έχει ωριμάσει, αλλά θα ήταν δύσκολο να πούμε ότι χάλασε. Μπορεί να μην βγάζει πλέον τις καφρίλες εποχής Slim Shady ή Eminem Show αλλά πραγματικά προσπαθεί να ικανοποιήσει όλους τους ακροατές του μέσα από το Revival.

Η θεματολογία του είναι ποικίλη, δεν είναι αυστηρά κοινωνικοπολιτική όπως περίμεναν όλοι, έχει και τα χαρούμενα κομματάκια του, τα ερωτικά (πάντα α λα Eminem) και τα ρυθμικά. Λογική η στόχευση του Trump σε πολλά κομμάτια, μιας και αυτό ήταν ξεκάθαρο το τελευταίο καιρό και εκτός του LP. Καταφέρνει να το περιορίσει όμως και να μην “σπαταλήσει” έναν ολόκληρο δίσκο για να την πει στον πλανητάρχη.

Οι συμμετοχές του είναι εκεί για να συμπληρώνουν το σύνολο ενός κομματιού και δεν κλέβουν την παράσταση. Ούτε η Beyonce, ούτε η Pink, ούτε η Alicia Keys, ούτε η Skylar Grey, ούτε η Kehlani ξέφυγαν, και πρόσφεραν τις φωνές τους για τα θηλυκά hooks που χρειάστηκε στα κομμάτια. Ο Ed Sheeran ήταν η rock προσθήκη στο κομμάτι River και ο PHRESER έδεσε πολύ καλά με τον Eminem στην τραπίλα του Chloraseptic. Οι X Ambassadors τον συνοδεύουν στο κομμάτι-επιστολή προς την Kim “Bad Husband” με τον ίδιο τρόπο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Revival αποτελεί ένα αρκετά “καθαρό” solo με τις συμμετοχές να περιορίζονται στην πολύ βασική χρήση των hooks.

Αυτό που μου έκανε προσωπικά εντύπωση είναι η εναλλαγή ήχου, από κλασικό Eminem (των τελευταίων χρόνων) σε ροκιές (για τις ανάγκες του concept του κομματιού Untouchable) σε trapίλες στο Chloraseptic, και όλα αυτά να δένουν αρμονικά. Επίσης 2 κομμάτια που μπορούν να θεωρηθούν διασκευές του I Love Rock n Roll της Joan Jett στο Remind Me και του Zombie των The Cranberries στο In your Head.

Σίγουρα δεν θέλω να ακουστώ σαν groupie (που δεν είμαι) ή ότι μ αρέσει να γράφω μόνο καλές κριτικές για τους δίσκους. Από μια αντικειμενική σκοπιά ο δίσκος δεν είναι καθόλου κακός. Θα εκτιμηθεί ανάλογα με τα προσδοκώμενα του εκάστοτε ακροατή. Πάντως, αξίζει μια ακρόαση από όλους. Δεν είναι κάτι που θα χάσεις τον χρόνο σου μ αυτό.

Αγαπημένα κομμάτια: Chloraseptic, Heat, Bad Husband, Castle, Arose

Comments

comments