Δισκοκριτική: SZA – Ctrl [2017]

0
730

Το κορίτσι της Top Dawg Entertainment κυκλοφόρησε το debut studio album της χθες. Μετά από την κυκλοφορία 3 single, από την αρχή της χρονιάς μέχρι πριν από μια εβδομάδα. Το “Drew Barrymore” στις 13 Ιανουαρίου 2017, το “Love Galore” σε συνεργασία με τον Travis Scott, στις 28 Απριλίου 2017 και το “Broken Clocks” στις 2 Ιουνίου 2017. Το “Ctrl” όπως ονομάζεται το album, αποτελείται από 20 κομμάτια, και έχει μερικές συμμετοχές από αξιόλογα ονόματα όπως ο Kendrick Lamar, ο Travis Scott, o Isaiah Rashad, και ο James Fauntleroy. O Kendrick και ο Rashad είναι μέλη της Top Dawg Entertainment, o Travis Scott της Grand Hustle και της Epic, ενώ ο Fauntleroy είναι πρώην μέλος του RnB group The Underdogs, και μέλος της ομάδας σύνθεσης The Y’s του Justin Timberlake.

Ο δίσκος κινείται σε chill out RnB – Soul ρυθμούς, με τις συμμετοχές να δίνουν ένα πιο rap στίγμα. H SZA αποτελεί ένα από τα πιο υποσχόμενα ονόματα (ή φωνές) που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Από το S, είχε δώσει δείγματα, αλλά στο Ctrl φαίνεται να καταθέτει ακόμη περισσότερα. Το κάθε ένα κομμάτι αποτελεί ένα μικρό κόσμο, στο οποίο έχει βάλει ένα κομμάτι της ψυχής της.

Η βασική διαφορά της SZA και του Ctrl, είναι η απομάκρυνση μιας γυναικείας φωνής από την κλασική θεματολογία του Snapchat και του Sex and the City. Δεν προσπαθεί να γίνει ακόμη μια γκόμενα πνιγμένη στον σύγχρονο τρόπο ζωής, αλλά προσπαθεί να εξωτερικεύσει αυτό που νιώθει. Η ίδια, δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο. Δεν έχει την ξεχωριστή φωνή, ούτε τους στίχους που ξεχωρίζουν. Η συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών στον δίσκο της όμως, δεν “πατάει” την παρουσία της. Είναι εκεί για να συμπληρώσουν το σύνολο του album.

Το Ctrl είναι ένα δεμένο album, το οποίο ακούγεται ευχάριστα. Ειδικά το καλοκαίρι που έχει μπει ήδη. Μπορείς να το ακούσεις ένα βραδάκι χαλαρός στο σπίτι ή στο αμάξι, ή αράζοντας στην παραλία.

Για αρχή μπορείτε να κάνετε ένα άκουσμα από εδώ.

 

Comments

comments