Δισκοκριτική: Sean Price – Imperius Rex

0
704

Είναι δύσκολο να κρίνεις ανθρώπους που έχεις συμπαθήσει. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να κρίνεις ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Ο Sean Price ήταν ένα από τα πιο αληθινά άτομα στην ζωή τους. Από την αρχή μέχρι το τέλος σου έδινε μια χοντροκομμένη αληθινή αίσθηση, που δεν συναντάς συχνά. Ειδικά στο θέαμα, και στο hip hop.

O Sean Price δεν χωρούσε σε φόρμες και σε πρέπει, ίσως και γι αυτό κατάφερε να “επιζήσει” και να είναι πραγματικός. Όπως έχουμε πει και παλιότερα, στο αποκορύφωμα της κόντρας East και West, ήταν από αυτούς που ήθελε απλά να σταματήσουν οι μαλακίες, και να γίνει ένα το hip hop. Το κατά πόσο το κατάφερε, θα το δείξει η Ιστορία. Σε προσωπικό επίπεδο όμως, έχει καταφέρει να είναι ένας από τους πιο αληθινούς και καλύτερους ραππερς της γενιάς του. Δείχνοντας ακόμη και στα 40+ ότι το έχει μέσα του. Και ότι το κάνει πολύ καλά.

Η καλλιτεχνική δεινότητα του Sean Price, όσο και η στιχουργική του ικανότητα, το flow, η χροιά, όλο του το είναι, δεν θα μπορούσε να φανεί σωστά χωρίς την αγάπη που δείξανε οι συντελεστές του δίσκου. Όλη η Duck Down, και η γυναίκα του Bernadette δουλέψανε ακούραστα και με αγάπη για να παραδώσουν την “διαθήκη” του Sean. Να μας δείξουν γιατί ο Sean Price είναι ένας από τους πιο χύμα ταλαντούχους MCs.

Η γνώριμη υπερβολή του Price συναντά τον λυρικό καταιγισμό και την αγάπη του για την οικογένεια του. Οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές, αλλά πολύ σωστά στοχευμένες. Ruste Juxx, Buckshot, General Steele, Rim P, Vic Spencer, MF DOOM, Ike Eyez, Junior Reid, Styles P, Freeway, Smiff N Wessun, Rock, Method Man, Raekwon, Inspectah Deck, Foul Monday, και ο επίσης “συγχωρεμένος” Prodigy. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην συμμετοχή της γυναίκας του Sean, Bernadette, η οποία συμμετέχει σε 2 κομμάτια. Το στυλ και το χώσιμο της είναι άξιο αναφοράς, μιας και είναι αρκετά υψηλά.

Σε γενικές γραμμές ο δίσκος είναι πολύ καλός, ίσως καλύτερος του Mic Tyson, και λειτουργεί πραγματικά σαν έναν πραγματικά υπέροχο επικήδειο, 2 χρόνια μετά τον θάνατο του Sean Price. Δεν ξέρουμε σίγουρα αν αυτό είναι το τελευταίο LP του Sean Price, καθώς ίσως υπάρχουν και άλλα κουπλέ που σώθηκαν και δεν έχουν γίνει γνωστά. Ας ελπίσουμε να ξανακούσουμε από τον Sean, ακόμη κι αν έχει πεθάνει. Εξάλλου ζει μέσα μας, σε κάθε άκουσμα ενός κομματιού του.

Κομμάτια που ξεχώρησαν: Dead or Alive, Ape in his Apex, Negus, The 3 lyrical Ps, Clans and Clicks.

Ακούστε το χωρίς δεύτερη σκέψη παρακάτω!

Comments

comments