Δισκοκριτική: Public Enemy – Nothing is Quick in the Desert [2017]

0
745

Όλοι έχουμε από αυτούς τους καλούς θείους. Εκείνοι οι θείοι που μας υπόσχονται ένα δώρο, ενώ το έχουν αγοράσει ήδη και μας το δίνουν αμέσως. Απλά μας το παρουσιάζουν έτσι, για να δουν την αντίδραση μας.

Έτσι λοιπόν και οι Public Enemy κυκλοφόρησαν το δωρεάν album που μας είχαν υποσχεθεί για τις 4 Ιουλίου. Το νέο album, “Nothing is Quick in the Desert”, βγαίνει με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων του group. Σε αυτό έχουμε συμμετοχές από ονόματα όπως Ice-T, PMD των EPMD, Easy Mo Bee, Sammy Vegas και Solé. Στο παραγωγικό κομμάτι, όσο και στο κομμάτι των μίξεων, ηγετικό ρόλο είχε ο David “CDOC” Snyder, ενώ το χεράκι τους έβαλαν και οι Daddy-O των Stetsasonic, DJ Pain 1, Mike Redman, Dejuan Boyd, JP Hesser και οι Professor Griff και DJ Lord.

Η θεματολογία όπως ήταν αναμενόμενο είναι μια κριτική προς όλα τα τεκταινόμενα, από την πολιτική, την τηλεόραση, την Showbiz, το Hip Hop και τον… Αντετοκούμπο. Ο Chuck D μπορεί να μονοπωλεί τον δίσκο αλλά ο Flavor Flav δεν είναι απών.

Σαν σύνολο το album δεν είναι ένα κλασικό Public Enemy LP. Ενώ έχει μερικές επιρροές από 80’s, μιας και, το χώσιμο των Public Enemy έχει μείνει όπως ήταν, βγάζει περισσότερο μια “ροκιά”. Αυτό είναι φυσικό, μιας και οι Public Enemy τελευταία έχουν δημιουργήσει μαζί με τους Rage against the machine και τον B – Real το rap rock supergroup, Prophets of Rage.

Θα εκτιμηθεί πολύ από τους Oldschoolάδες, ενώ ίσως χαλάσει κάποιους που δεν το έχουν με τον ήχο τους, ή τον ήχο των 80’s γενικά. Όπως και να χει, μιλάμε για ένα δωρεάν δίσκο, χωρίς αυτό να υποβιβάζει την αξία του. Οι Public Enemy, μετά την πρωτοπορία του πρώτου ιντερνετικού δίσκου, “There’s a poison going on”, πριν 18 χρόνια, έρχονται τώρα και μας δίνουν κάτι περισσότερο.

Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε τον δίσκο από εδώ:

Public Enemy – Nothing is Quick in the Desert

Comments

comments