Δισκοκριτική: MC Eiht – Which way iz West [2017]

0
714

Έχεις βαρεθεί να ακούς ολά αυτά τα new era LP; Trap, house rap, mumble rap; Σου λείπει ο ήχος του 90 και ακούς πάλι τα ίδια και τα ίδια παλιά; Καλύτερα να ρίξεις μια ακρόαση στο νέο LP του MC Eiht – Which way iz West. Ναι, ο MC Eiht έβγαλε νέο δίσκο.

Μετά από 11 χρόνια, ο παλαίμαχος είναι πίσω με μια συνεργασία με τον DJ Premier. 3 χρόνια πέρασαν από το Intro κομμάτι του με τους Outlawz. Η μηχανή παραγωγής ποιότητας, Preemo, συναντά τον MC με ένα από τα μακροβιότερα beef με τον DJ Quik. Οι 2 άνθρωποι που γεφύρωσαν το East με το West, το μακρινό 1992, είναι πίσω με την πρώτη ολοκληρωμένη συνεργασία τους.

Η West χροιά του MC Eiht συναντά την βαριά East αισθητική του Preemo και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Η εμπλοκή του Premier δεν υποβαθμίζει τον West ήχο (συμμετέχει και ο Brenk Sinatra), οπότε το album ικανοποιεί όλα τα γούστα. Το δέσιμο είναι καλό μιας και ο Premier έχει αναλάβει την ολική εποπτεία του album. Θεματικά, το album δίνει μια ιστορία μέσα από μάτια ενός gangsta. Την ζωή και διαβίωση του, αλλά και τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην φάση.

Οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές, με τους West Kurupt, WC, Lady of Rage, B-Real, Xzibit, MayLAy και το γκρουπ του Tupac, The Outlawz, και τους East Bumpy Knuckles και Big Mike. Δυστυχώς – ευτυχώς (για τον MC Eiht) οι περισσότερες συμμετοχές κάνουν αίσθηση μόνο λόγω ονόματος, καθώς δεν δίνουν κάτι που θα συζητηθεί. Παρ’όλα αυτά ο δίσκος είναι άξιος των περιστάσεων και καταφέρνει να δώσει αυτό που θέλει ο MC Eiht να δώσει. Και εν τέλει να κάνει την διαφορά.

To Album κυκλοφορεί σε σύμπραξη της Blue Stamp, εταιρίας του MC Eiht, και της Year Round Records, του Preemo. Μπορείτε να το ακούσετε από εδώ, ή να περιμένετε μέχρι τις 30 Ιουνίου που είναι η επίσημη κυκλοφορία για Spotify, Youtube, iTunes (υποθέτω ότι θα παίξει σε κάποια από αυτές τις πλατφόρμες).

Comments

comments