Ανταπόκριση: Athens Urban Squad Festival @ Kokomo Beach Bar [27/07/17]

0
1247

Τετάρτη 26 Ιουλίου, το Kokomo Beach Bar φιλοξένησε για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα, μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση, ένα ακόμα κορυφαίο ελληνικό Hip Hop line up, στα πλαίσια της 1ης μέρας του Athens Urban Squad Open Air Festival.

Με Ρόδες, Ευθύμη, Sifu Versus, Taki Tsan και Dj ALX, Σέξπυρ και Βασίλη Λόγιο από την Τριάδα που είναι όντως ανώτερη, το live προβλέπεται φωτιά. Και το ίδιο ισχύει και για τον Solmeister και τα πιο νεανικά κοινά.

Ο λιγοστός και – η αλήθεια είναι αυτή – κάπως υποτονικός κόσμος που παρευρέθηκε στη συναυλία, απόλαυσε σίγουρα και παρά την υγρασία και τη ζέστη, καλό ελληνικό Hip Hop, καλή μουσική και ευχάριστες παρουσίες.

Ο ήχος ήταν καλός, η διάθεση των καλλιτεχνών ανεβασμένη και η απόδοσή τους ακόμα καλύτερη. Ο Ευθύμης ανέβασε αρκετά τους τόνους μιας και ήταν πολύ ενεργητικός και ομιλητικός και το ίδιο ισχύει και για τον Sifu και τον Taki Tsan.

Athens Urban Squad Open Air Festival

Αυτό που τονίστηκε αρκετά από τους παλιούς mcz, είναι το attitude των σημερινών νέων παιδιών που καταπιάνονται με το rap που, στην προσπάθειά τους να φανούν, πέφτουν σε μεγαλοστομίες και υπερβολές που δεν ανταποκρίνονται πολλές φορές ούτε στο ταλέντο, ούτε και στην αναγνώριση του κόσμου.

Έπαιξαν περισσότερα κουπλέ παρά ολόκληρα τραγούδια, ο Σέξπυρ, μάλιστα, αφιέρωσε χρόνο και σε stand up comedy (ιδιαιτέρως απολαυστικό, highlight η ατάκα “Μην ανάβετε τα φώτα γιατί φαινόμαστε λιγότεροι”)!

Oι Ρόδες, οι οποίες μουσικά έχουν πλέον απογειωθεί, δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα, με μικρή εξαίρεση ίσως τη στιγμή που ο Νικήτας τραγούδησε το “Ω! Θαύμα”…

Παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες όπως η ζέστη, η ημερομηνία που επηρέασε πολύ κόσμο που έφυγε νωρίτερα για να προλάβει τα ΜΜΜ, ίσως και το γεγονός ότι το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά το Ruck n’ Roll Festifal, ήταν μια όμορφη βραδιά, απ’ αυτές που ελπίζουμε να επαναληφθούν στο μέλλον, αυτή τη φορά με καλύτερους όρους.

Όπως και να’ χει, η διοργάνωση ήταν άψογη, το line up δυνατό και ο χώρος πανέμορφος.

Αναμένουμε με χαρά τη συνέχεια μιας προσπάθειας που ελπίζουμε όλοι ότι θα γίνει θεσμός για το εγχώριο hip hop.

ΗalfwayCrooks.gr, always Supporting Urban Culture!!!

Photos by: Δήμητρα Σαρλά

Comments

comments