Χαρμάνης – Σισιχάχα

0
440

Ο Χαρμάνης κυκλοφόρησε επιτέλους το “Σισιχάχα” όπως είχε υποσχεθεί. Το LP αποτελεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, ο οποίος είχε θαφτεί κάπου στο 2000, όταν και είχε προγραμματιστεί να βγει από την Ηχοκρατορία. Ο ίδιος κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το 2008 το “Κομμάτια Χάρμα”, ως πρώτο Solo album. Χρόνια μετά, και μετά από μια σειρά από live streamings όπου συνομιλούσε με το κοινό, πήρε την απόφαση να το βγάλει στο Youtube ώστε να ακουστεί.

Το Σισιχάχα αποτελείται από 10 κομμάτια, με συμμετοχές από Τιγρέ Σποράκια (Τάκη Τσαν – Εισβολέας), Μηδενιστή, Subdivision, Αφηγητή, ενώ τις παραγωγές επιμελήθηκαν οι Ηχοκράτορας και Ταραξίας. Κάποια από τα κομμάτια είχαν διαρρεύσει μισά ή ολόκληρα, αλλά υπάρχουν και μερικά που φτάνουν πρώτη φορά στα αυτιά μας.

Το γενικό ύφος του δίσκου, είναι ένα κλασικό δείγμα της τότε ΖΝ δισκογραφίας. Τα θέματα που απασχολούν το “Σισιχάχα” είναι τα ναρκωτικά, η βία, το battle. Βέβαια και όλα αυτά που έγραφαν οι ΖΝ τότε, αλλά και η διπλή ζωή του Χαρμάνη, μια στην Ελλάδα και μια στην Αμερική.

Παραγωγικά, αν και δεν έχει δουλευτεί επαρκώς, είναι αρκετά καλά ηχογραφημένο για ένα πρόχειρο Project. Γι αυτό βέβαια μας είχε προειδοποιήσει ο Χαρμάνης. Η συμμετοχές των πρώην μελών των ΖΝ, όσο και του Εισβολέα, αποτελούν τα Highlights του δίσκου, καθώς το 2000 βρισκόταν όλοι τους στο Peak της καριέρας τους και των δυνατοτήτων. Σίγουρα πολλά από τα κομμάτια θα μας γυρίσουν πίσω.

Το Σισιχάχα είναι ένα από τα πολλά projects της Ηχοκρατορίας που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ, όπως το ακυκλοφόρητο άλμπουμ των Τιγρέ Σποράκια που βγήκε πριν λίγο καιρό, τον Δεύτερο Τόμο, το ΚΑΤΑ.Ρ.ΥΠΟ, το δεύτερο LP των Άλφα Γάμα και πολλά άλλα. Τώρα, χρόνια μετά, κυρίως μετά την θερμή υποστήριξη που δείχνει το κοινό σε τέτοιες κυκλοφορίες, ίσως ανοίξει και ο δρόμος για την κυκλοφορία των περισσότερων από αυτά τα χαμένα projects.

Μπορείτε να το ακούσετε από το κανάλι του Χαρμάνη στο Youtube, παρακάτω

Μπορείτε να βρείτε τον Χαρμάνη στα Social:

Facebook
Instagram

Comments

comments