Κανών – Μια Φυσιολογική Ζωή

0
2239

Ο Κανών από τους RNS κυκλοφόρησε το νέο του LP με τίτλο “Μια φυσιολογική ζωή”. Οι προηγούμενες κυκλοφορίες του είναι το δεύτερο του solo, “Βίος και Αλητεία” το 2017, και το Gommorah το 2018 σε συνεργασία με τον Hatemost. Το πρώτο solo του ήταν το “Ο Διάβολος σε θέλει” το 2012.

Ο Κωστής δεν έχει κρύψει την επιρροή του στον τρόπο σκέψης από τον Βασίλη Παλαιοκώστα, και το αποδεικνύει με το νέο LP, δανειζόμενος τον τίτλο του βιβλίου του γνωστού δραπέτη.

Κατά μια έννοια και ο ίδιος, αποτελεί δραπέτης της ελληνικής hip hop σκηνής, μιας και ξεφεύγει από τις τάσεις της μόδας που επιβάλλουν ορισμένα στυλ και φόρμες. Το “Μια φυσιολογική ζωή” είναι το νέο και το παλιό ταυτόχρονα. Ο Κανών έχει ωριμάσει, αλλά δεν έχει αλλάξει. Θα το προσέξετε αυτό σε όλη την διάρκεια του δίσκου. Ακούς ταυτόχρονα κάτι που είναι χαρακτηριστικό του Κανών, και του ήχου των RNS, και την αλλαγή στον τρόπο σκέψης του. 

Ο δίσκος “Μια φυσιολογική ζωή” μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας κοινωνικοπολιτικός κυρίως δίσκος, μιας και καταπιάνεται με τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος έλληνας αυτή τη στιγμή, παρά σαν battle. Μετά την πρώτη δεκαετία σκληρού battle (2005 – 2015), εδώ και μερικά χρόνια αυτή η αλλαγή στον στίχο και στο ύφος του Κανόνα είναι εμφανής, κάτι που γίνεται ξεκάθαρο και στο “Μια φυσιολογική ζωή”.

Οι λιτές συμμετοχές από Θύτη και Hatemost δίνουν τον χώρο στον Κανόνα να ξεδιπλώσει αυτό που έχει στο μυαλό του, αλλά δίνουν επίσης μια διαφορετική χροιά, που χρειάζεται για να σπάσει την μονοτονία της φωνής του Κανών, όπως εξάλλου συμβαίνει σε οποιοδήποτε solo. Την παραγωγική επιμέλεια ανέλαβε ο Κανών μαζί με The Plug. Και όπως μας πληροφορεί η wikipedia, το εξώφυλλο του album έχει επιμεληθεί ο Ral Duke, του οποίου τα artworks φιλοτεχνούν τα εξώφυλλα και γνωστών ραππερς από την Αμερική όπως ο Conway the Machine.

Μπορείτε να το ακούσετε από εδώ:

 

Comments

comments