Το Rap στα βραβεία Grammy

0
745

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή για την απονομή των βραβείων Grammy, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Hip Hop καθώς πολλές ήταν οι υποψηφιότητες εντός και εκτός rap, με τον Kendrick Lamar να μονοπωλεί σχεδόν σε αυτές αλλά και στα βραβεία.

Θα πρέπει να γίνει σημαντική αναφορά στο ότι οι υποψηφιότητες για το Album της Χρονιάς ήταν 3 στις 5 από rappers. Ο Childish Gambino με το Awaken, My Love!, ο Jay Z με το 4:44 και ο Kendick Lamar με το DAMN. Την πεντάδα συμπλήρωναν η Lorde με το Melodrama, και ο Bruno Mars με το 24K Magic, ο οποίος ήταν και ο νικητής του βραβείου.

Στο τιμητικό βραβείο Record of the Year, το “The Story of OJ.” του Jay Z, το “HUMBLE.” του Kendrick Lamar και το “Redbone” του Childish Gambino αναμετρήθηκαν με το “Despacito” των Luis Fonsi, Daddy Yankee και Justin Bieber, και το “24Κ Magic” του Bruno Mars, το οποίο απέσπασε το βραβείο και σε αυτή την κατηγορία.

Στο τραγούδι της χρονιάς, το “4:44” του Jay Z και το “1-800-273-8255”, αναμετρήθηκαν με το “Despacito” του Luis Fonsi, το “Issues” της Julia Michaels και το “That’s what I like” του Bruno Mars, ο οποίος κέρδισε το βραβείο σε ακόμη μια κατηγορία.

Στην κατηγορία New Artist of the Year, ο Lil Uzi Vert αναμετρήθηκε με τον Khalid, την SZA, την Julia Michaels και την Alessia Cara, με την τελευταία να κρατά στα χέρια της το βραβείο.

Από δω και πέρα ξεκινά η παντοκρατορία του Kendrick Lamar, ο οποίος σάρωσε όλα τα βραβεία τα οποία είχαν σχέση με rap.

Στην κατηγορία Rap Perfomance, το “Bounce Back” του Big Sean, το “Bodak Yellow” της Cardi B, το “4:44” του Jay Z και το “Bad and Boujee” των Migos δεν στάθηκαν αρκετά για να αποσπάσουν το βραβείο από το “Humble” του Kendrick.

Στην κατηγορία Rap/Sung Perfomance, οι υποψηφιότητες ήταν το “Prblms” από 6lack, το “Crew” από Goldlink f. Brent Faiyaz & Shy Glizzy, το “Family Feud” από JAY-Z f. Beyoncé, το “Love Galore” από SZA f. Travis Scott και το νικητήριο “LOYALTY” από Kendrick Lamar f. Rihanna.

Το Rap Song βραβείο πήρε το “HUMBLE” του Kendrick Lamar, διαγωνιζόμενο απέναντι στο “Bodak Yellow” της Cardi B, στο “Chase Me” των Danger Mouse f. Run the Jewels & Big Boi, το Sassy από Rapsody και το “The Story of OJ” από Jay Z.

Ως καλύτερο rap album αναδείχθηκε το DAMN από Kendrick Lamar, απέναντι στο 4:44 του Jay Z, το Laila’s Wisdom από Rapsody, το Culture των Migos και το Flower Boy του Tyler the Creator.

Τέλος, καλύτερο Video Clip της χρονιάς αναδείχθηκε το HUMBLE από Kendrick Lamar. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες ήταν το 1-800-273-8255 από Logic f. Alessia Cara & Khalid, το The Story of O.J. από Jay Z, το Makeba από Jain και το Up all night του Beck.

Comments

comments