Ο Μιθριδάτης δεν κάνει (μόνο) αντιπολίτευση

0
131

Ο Μιθριδάτης, κυκλοφορώντας το τελευταίο του Performance, “Για να μην τα χρωστάω”, τάραξε τα νερά της μουσικής και όχι μόνο, στην Ελλάδα. Μέσα σε 13 λεπτά περίπου, παραδίδει αρκετούς στίχους που χρειάζονται δεύτερες ακροάσεις και αναγνώσεις. Ένα δυνατό reality check για όσους έχουν χαθεί στην covid-19 εποχή.

Το “Για να μην τα χρωστάω” θίγει όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό, προκαλώντας σάλο και διαμάχες στο κοινό, ξεπερνώντας τα όρια της μουσικής. Μέσα σε λίγες ημέρες ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο προβολές, φτάνοντας μέχρι και τη Βουλή.

Η κριτική που έχει ασκηθεί στο κομμάτι είναι ανάμεικτη, πράγμα που δείχνει ότι μάλλον ο Μιθριδάτης χτύπησε φλέβα.

Το “Για να μην τα χρωστάω” όμως δεν αποτελεί μια στείρα και απλή προσπάθεια κομματικής προπαγάνδας και αντιπολίτευσης. Είναι μια βαθιά τομή της νεοελληνικής κοινωνίας, ξεγυμνώνοντας με έξυπνο τρόπο τα πολιτικά και κριτικά αντανακλαστικά του κάθε ένα από εμάς. Δεν στοχεύει μόνο προς την πολιτική ηγεσία (ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας) αλλά και της κοινωνίας που έχει “δικαιολογήσει” λίγο ή πολύ, όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε.

Είναι χωρισμένο σε 7 κεφάλαια, στα οποία αλλάζει και το background. Το κάθε κεφάλαιο έχει και διαφορετική θεματολογία, διαφορετικό στόχο. Η κυβέρνηση, οι ψηφοφόροι, τα social media, η τηλεόραση, η πανδημία, οι καλλιτέχνες.

Στίχοι, σκηνοθεσία και παραγωγή είναι από τον Μιθριδάτη, ενώ την μίξη έχει αναλάβει ο Μιχάλης Παπαθανασίου (Going Through).

Comments

comments