Νέο album από τον Stk με τίτλο «ΑΠΟΚΛΙΣΗ»

0
78

Γνωρίστε τον 22χρονο hip hop καλλιτέχνη ο οποίος διακηρύσσει μέσα από το νέο του δίσκο «Απόκλιση» πως:  «Η διαφορετικότητά σου είναι η δύναμή σου».

Stk

Αγκάλιασε αυτό που σε κάνει να διαφέρεις. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του δίσκου «Απόκλιση» από τον rapper Stk. Ο ίδιος, μέσα από ένα ψηφιακό album 10 καλοδουλεμένων κομματιών, καταρρίπτει τα γνωστά στερεότυπα και καλεί τους ακροατές του να αποδεχθούν τις αποκλίσεις τους και τις όποιες αδυναμίες.  Έχοντας υιοθετήσει ιδιαίτερα φρέσκια “newschool” αισθητική και συνδυάζοντας rap και τραγούδι, ο Stk διατηρεί σε όλο το album προσωπικό ύφος, αφηγούμενος με πάθος τις ιστορίες του, τόσο τις φορές που έπεσε κάτω, όσο και τις φορές που σηκώθηκε για να σταθεί εκ νέου στα πόδια του.

 

Ακούστε το full album που μόλις κυκλοφόρησε στο Spotify:

 

Ο Stk (κατά κόσμον Σωτήρης) πετάει κάθε rap και trap ταμπέλα από πάνω του, με στόχο να αμφισβητήσει και να αναδιαπραγματευτεί τα διάφορα κλισέ που υπάρχουν γύρω από το συγκεκριμένο είδος μουσικής.  Ποιος είναι όμως ο Stk;

 

Η πρώτη του επαφή με τις τέχνες έγινε στην ηλικία των 15 ετών, στη θεατρική ομάδα του σχολείου του. Ως τότε ήταν ένα κλειστό και ντροπαλό παιδί, αλλά το θέατρο τον βοήθησε να αρχίσει να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Αν και ροκάς στα πρώτα του ακούσματα, η γνωριμία με το Ηip Ηop ξεκλείδωσε δημιουργικά την προσωπικότητά του. Ξεκίνησε να γράφει στίχους και τραγούδια, και συνειδητοποίησε πως είναι ένα ισχυρό βήμα για να επικοινωνήσει με τους γύρω του. Στην πορεία, οι άδειες σελίδες που γέμιζε με σκέψεις, χαρές, λύπες και προβληματισμούς έγιναν το μέσο για να γνωρίσει και να εκτιμήσει καλύτερα τον εαυτό του και να πιστέψει στις δυνάμεις του. Με ανανεωμένη αίσθηση της ευθύνης, ο Stk γίνεται η φωνή της «Απόκλισης», δηλαδή των νέων ανθρώπων που αισθάνονται πως δεν τους καταλαβαίνει κανείς.

 

Διαφοροποιούμενος από την τάση της συντριπτικής πλειονότητας των rap/trap καλλιτεχνών να δηλώνουν σκληροί και άτρωτοι, ο Stk δηλώνει ευαίσθητος και ευάλωτος, παραδέχεται τις αδυναμίες και τις αποτυχίες του, δίνοντας αξία στην αυθεντικότητά του ως χαρακτήρας. Αντί για όπλα και ναρκωτικά, ο ίδιος «flexάρει» την αξία της ελεύθερης έκφρασης συναισθημάτων μέσα από την αέναη τριβή των ανθρωπίνων σχέσεων. Καταρρίπτει το όποιο προσωπείο, παραδέχεται τα λάθη του, για τα οποία όχι μόνο δεν μετανιώνει, αλλά μαθαίνει από αυτά. Αυτό φαίνεται και στο πρώτο βιντεοκλίπ ομώνυμο του δίσκου, στο οποίο ο καλλιτέχνης αποχαιρετά τον παλιό του εαυτό και αποδεσμεύεται από τα βάρη του παρελθόντος.

 

Δείτε το βιντεοκλίπ από το πρώτο single του album εδώ:

 

Στο δίσκο ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Long3 στο «Θέμα Χρόνου» και του Nerom στο «Κι Όλοι Θέλουνε», των οποίων οι φωνές έχουν δέσει αρμονικά με αυτή του Stk. Κιθάρα στο «Λίγο» έχει παίξει ο Λευτέρης Φιλιππάκης. Την ηχοληψία, σύνθεση και παραγωγή του δίσκου έχει αναλάβει ο M.O. Nomad, τη συμπαραγωγή στο «Κλωθώ» ο Cephei, την επικοινωνία η Action Εστί, ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Vith.

 

Tracklist:

  1. Απόκλιση
  2. Κλωθώ
  3. Σήκω
  4. Κι Όλοι Θέλουνε (feat. Nerom)
  5. Λίγο
  6. Απ’ το 0 στο 100
  7. Παγώνω
  8. Θέμα Χρόνου ( Long3)
  9. Μείνε
  10. Αναθεώρηση

 

Μέσα από την προσωπική του αφήγηση, ο Stk θέλει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να αποδεχθούν και να αγαπήσουν τις ιδιαιτερότητές τους, να μη φοβούνται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να μη σταματούν να προσπαθούν για αυτό που θέλουν. Όπως δηλώνει κι ο ίδιος: «Είμαστε αποκλίσεις. Δεν είστε μόνοι σας. Δεν είμαι μόνος μου. Είμαστε όλοι μαζί».

 

Βρείτε τον Stk:

IG: www.instagram.com/stk_one

FB: www.fb.me/stk1official

TT: https://www.tiktok.com/@yoboistk

YT: http://www.youtube.com/c/stk1official

Comments

comments