Η Hip hop ξεπέρασε την Rock ως το πιο δημοφιλές είδος μουσικής στις ΗΠΑ

0
4158

Για πρώτη φορά, το Hip-hop είναι το πιο καταναλισκόμενο είδος μουσικής στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Forbes, χρησιμοποιώντας τους αριθμούς της Nielsen Music που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, η Hip-hop ξεπέρασε την Rock ως το πιο δημοφιλές είδος μουσικής.

Ενώ, για χρόνια, η Rock μουσική ήταν στο θρόνο του top είδους μουσικής, πλέον από το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Hip-hop έχει ξεπεράσει την Rock και την Pop μουσική σε δημοτικότητα. Αναλυτικότερα, η Hip-hop/R&B ήταν υπεύθυνη για το 25,1% της κατανάλωσης, με δεύτερη την Rock στο 23%.

Αναλυτές της Forbes θεωρούν πως η αυξανόμενη δημοτικότητα της Hip-hop/R&B οφείλεται κυρίως στις streaming υπηρεσίες, όπως το Spotify και η Apple Music.

Από τα top 10 albums σε ακροαματικότητα, αυτής της χρονιάς, τα 6 ήταν Hip-hop/R&B, σύμφωνα με την Nielsen Music, με πρώτο το “DAMN” του Kendrick Lamar. Ακολουθεί το “More Life” του Drake στη τρίτη θέση, ενώ μέσα στη δεκάδα ήταν το “CULTURE” των Migos, το “24K Magic” του Bruno Mars, το “Starboy” του Weeknd και το “Stoney” του Post Malone.

Το αμφισβητήσιμο κομμάτι της έκθεσης είναι η συγχώνευση της Hip-hop με την R&B, καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη μουσικής, αν και τα τελευταία χρόνια ο διαχωρισμός των δύο ειδών έχει χαθεί, λόγω καλλιτεχνών όπως ο Kanye West, ο Future κλπ. Χωρισμένα σε διαφορετικές κατηγορίες τα δύο αυτά είδη θα έπεφταν πολύ πιο χαμηλά στα charts δημοτικότητας.

Comments

comments