“Έφυγε” ο Prodigy των Mobb Deep

0
936

Είναι δύσκολο να γράφεις για άτομα που φεύγουν. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να γράφεις για άτομα που είχαν κάποιο αντίκτυπο πάνω σου. Ο Albert Johnson, ή αλλιώς Prodigy των Mobb Deep, έφυγε σε ηλικία 42 ετών. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό, όπως και η δρεπανοειδής αναιμία, δεν ξέρουμε ακόμη αν έπαιξαν κάποιο ρόλο, ή τα αίτια του θανάτου του είναι άλλα.

Ο Prodigy ήταν στο Las Vegas στα πλαίσια του The Art of the Rap Tour, μαζί με τον Ghostface Killah, τους Onyx, τον KRS-One και τον Ice T, οποίος είναι και ο παραγωγός του Festival. Οι Mobb Deep εμφανίστηκαν το Σάββατο 17 Ιουνίου.

https://www.instagram.com/p/BVihRlGgyW0/

Γέννημα θρέμα της Νέας Υόρκης, o Prodigy γεννήθηκε το 1974 σε μια μουσική οικογένεια. Πολλοί συγγενείς του ήταν μουσικοί, ενασχολούμενοι με την Jazz κυρίως. Σχηματίζοντας, μαζί με τον Havoc, τους Mobb Deep μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Πρώτη του προσπάθεια η συμμετοχή του στο Soundtrack του “Boyz n the Hood”, η οποία ήταν χωρίς απόδοση. Το ντεμπούτο τους ως Mobb Deep, έγινε με το “Juvenile Hell”. Αργότερα, με την βοήθεια του Nas, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν αρχικά το θρυλικό single, “Shook Ones Part 2”, και στην συνέχεια το πρώτο τους album, “The Infamous”. Ο δίσκος πούλησε 500000 αντίτυπα σε 2 μήνες. Πλέον, ο δίσκος αυτός είναι από τους πιο κλασικούς δίσκους της μουσικής γενικά.

Ο Prodigy, μέσω του ντουέτου των Mobb Deep, καθιέρωσε την εικόνα ενός gangsta rapper. H συμβολή του συγκροτήματος μάλιστα, στην διαμόρφωση του East Coast Gangsta Rap ήταν καθοριστική. Μετά το “Infamous”, κυκλοφόρησαν ακόμη 6 LP, με το τελευταίο τους να είναι το “The Infamous Mobb Deep”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014.

Η Solo καριέρα του ξεκίνησε σχετικά αργά. Μόλις το 2000 κυκλοφόρησε το H.N.I.C. (Head Nigga In Charge) και τις 2 συνέχειες του, H.N.I.C. Part 2 και H.N.I.C. 3, το 2008 και το 2012 αντίστοιχα. Σε συνεργασίες, έβγαλε το The return of the Mac με τον The Alchemist το 2007, το Product of the 80’s με τους Big Twins & Un Pacino το 2008, ξανά με The Alchemist το Albert Einstein το 2013 και το Young Rolling Stonerz με Boogz Boogetz το 2014.

Το τελευταίο του solo album κυκλοφόρησε φέτος, με τίτλο “Hegelian Dialectic (The Book of Revelation)“. Μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις ατόμων της Hip Hop σκηνής, και φίλων του Prodigy

https://www.instagram.com/p/BVkeVHvAqEs/

Να πούμε κι εμείς ένα Rest in Peace Prodigy. Το έργο του θα μείνει πίσω για να μας θυμίζει το μεγαλείο του.

Comments

comments