Συνέντευξη: C-Lance

0
1270

O Craig Lanciani, ή αλλιώς C-Lance, είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους παραγωγούς της σκηνής των ΗΠΑ. Ανακαλύφθηκε από τον Doap Nixon και τον Vinnie Paz, και αμέσως εντάχθηκε στο δυναμικό της Enemy Soil. Από τότε, έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα, όπως Vinnie Paz, Ill Bill, R.A. The Rugged Man, Army of the Pharaohs, Madchild, Swollen Members και Snak The Ripper. Το halfwaycrooks.gr μίλησε μαζί του, για την δουλειά του και τα επόμενα σχέδια του.

– Καλησπέρα Craig και ευχαριστώ που δέχτηκες να μιλήσεις μαζί μας. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Πότε ξεκίνησες να φτιάχνεις beats και τι σε έκανε να εκφραστείς με αυτόν τον τρόπο μουσικά;

– Το 2005 όταν τελείωσα το σχολείο, μαζί με ένα φίλο μου, τον Brian, κατεβάσαμε ένα σπασμένο Fruity Loops και ξεκινήσαμε να παίζουμε με αυτό. Ακούγοντας Alchemist, DJ Premier και Stoupe κυρίως, μας ενέπνευσε να κάνουμε, ό,τι έκαναν και αυτοί.

– Άρα αυτοί ήταν και οι επιρροές σου; Ποιοι θεωρείς ότι επηρεάζουν το στυλ σου σαν παραγωγό;

– Ναι, κυρίως αυτοί. Θα έλεγα, Stoupe, Alcemist, DJ Premier και Dr Dre.

 

– To 2010 έγινε μέλος της Enemy Soil. Πως είναι να είσαι μέλος αυτού του label;

– Είναι μια σπουδαία εμπειρία, ένα σπουδαίο συναίσθημα. Το label είναι ένα καταπληκτικό μέρος, στο οποίο βρίσκομαι. Ήταν ένα όνειρο για μένα γιατί με ενέπνευσαν ως παιδί, και ακόμη το κάνουν.

– Έχει συνεργαστεί με πολλούς MCs στην διάρκεια που είσαι παραγωγός. Θυμάσαι την δυσκολότερη στιγμή σε στούντιο; Ένα κομμάτι που ήταν κάπως δύσκολο να τελειώσει;

– Θα πρέπει να πω ότι δεν ηχογραφούμε μαζί. Αλλά νομίζω ότι τα κομμάτια που έχω κάνει με τον R.A. The Rugged Man ήταν τα πιο δύσκολα. Ο τύπος έχει πολύ επιλεκτικό αυτί, όταν έχει να κάνει με beats.

– Πες μας έναν MC με τον οποίο ονειρεύεσαι να δουλέψεις μαζί του, και έναν MC με τον οποίο ήθελες να δουλέψεις αλλά δεν είχες την ευκαιρία γιατί πέθανε.

– Μπορώ να πω περισσότερους; Θα ήθελα να δουλέψω μαζί με τον Evidence, τον Lloyd Banks και τον Evelast. Και θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τον Guru και τον Prodigy.

– Έχεις σκεφτεί ποτέ να ραπάρεις ο ίδιος; Ίσως ένα feat με Vinnie Paz; ή είσαι αφοσιωμένος στην παραγωγή beats και μουσικής;

– Χα χα, το έχω σκεφτεί είναι η αλήθεια, αλλά δεν το ζόρισα το θέμα. Όχι, δεν νομίζω ότι θα το κάνω ποτέ, θέλω να παράγω μουσική. Το όνομα μου θα το βλέπετε μόνο στα credits παραγωγής.

– Σχεδόν όλοι οι MCs που έχεις συνεργαστεί, χρησιμοποιούν βαρύ πολιτικό στίχο. Θεωρείς τον εαυτό σου πολιτικά ενεργό; Ποια η άποψη σου για την Αμερικανική πολιτική σκηνή;

– Όχι δεν είμαι πολιτικοποιημένος καθόλου, και δεν δίνω σημασία σε όλα αυτά. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική.

– Έχεις ακούσει ποτέ Ελληνικό Hip Hop; Αν ναι, ποια groups ή MCs;

– Όχι δεν έχω ακούσει, γενικά δεν έχω ασχοληθεί με την Ευρωπαϊκή σκηνή. Αλλά είμαι ανοιχτός σε συνεργασίες, αν αξίζουν και είναι γαμάτοι.

– Υπάρχουν μερικά projects που έρχονται φέτος και είσαι μπλεγμένος σε αυτά. Όπως το νέο Jedi Mind Tricks ή το νέο Heavy Metal Kings. Έχεις κάποια πληροφορία που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας σχετικά με αυτά;

– Δεν μπορώ να πω πολλά γι αυτά. Δεν είμαι αρμόδιος για να μιλήσω γι αυτά αλλά ναι, έρχονται σύντομα!

– Κάποια άλλα Projects που δουλεύεις αυτόν τον καιρό με άλλους MCs;

– Δουλεύω πάρα πολύ εντατικά με τον Snak the Ripper και τον Junk. Επίσης δουλεύουμε και επάνω στο νέο solo του Vinnie Paz.

– Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε σε κάποιο Ευρωπαϊκό tour;

– Προσωπικά δεν κάνω tours αλλά νομίζω ότι ο Vinnie Paz θα έρθει σύντομα προς τα εκεί.

– Ποιο είναι το πιο αξιομνημόνευτο live που έχεις συμμετέχει και γιατί;

– Το live των Army of the Pharaohs στην Philadelphia. Ήταν η πρώτη φορά που το group αυτό έπαιξε live ολόκληρο.

– Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι σε όλα όσα είπαμε; Οτιδήποτε.

– Όχι φίλε μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους fans για την υποστήριξη τους. Προσπαθώ συνεχώς να κάνω το καλύτερο, για να προσφέρω τα καλύτερα beats για εσάς!

– Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ Craig, ήταν τιμή μου που μιλήσαμε. Καλή συνέχεια!

Comments

comments