Αφιέρωμα στον Killah P

0
1527

Έξι χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο τότε 34χρονος Παύλος Φύσσας, γνωστός ως Killah P, πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά στην οδό Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Ο θάνατός του πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων, διαδηλώσεων και δικών ως και σήμερα. 

 Πολλοί χαρακτηρίζουν το γεγονός ως τη μεγαλύτερη “έκρηξη” που αποκάλυψε τι πραγματικά πρεσβεύει το νεοναζιστικό κόμμα. Η ιστορία του Παύλου Φύσσα έχει γίνει πανελληνίως γνωστή. Ποια είναι όμως η ιστορία του Killah P ; 

Η πρώτη επαφή έγινε σε ηλικία 18 ετών όταν εντάχθηκε στη Freestyle Productions στο Πέραμα ενώ το γνωστό σε όλους καλλιτεχνικό του όνομα το απέκτησε κατά την έξοδο του από αυτή : Killah Past (σ.σ. δολοφόνος του παρελθόντος). 

 Η μουσική του περιείχε έντονο κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα που καθιστούσε ξεκάθαρη την αντιφασιστική του ιδεολογία. Πολλοί στίχοι του μάλιστα θεωρήθηκαν “προφητικοί” για τη κατάληξη του : 

 

“Μέχρι κάποιο από τα όπλα τους να ‘ρθει να μας σκοτώσει” – Προβληματισμοί feat Θανάσιμος

 

“Όσοι με απείλησαν με πύρινα δεσμά θέλω να ξέρουν ότι σιγά μη φοβηθώ 

να ‘ρθουν να με βρουν στη κορυφή ψηλά τους περιμένω και σιγά μη φοβηθώ” -Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ

 

“Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθάνεις 

όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα” -Ζόρια

 

 Η δισκογραφία του αποτελείται από τον “Ηλιοκαλέσματα” (2005), τον “Υπόγειος Σύνδεσμος” (2005 ft Dj Stigma), τον “Μια μαλακία και μισή” (2009) και τον “Ηλιοκαψίματα” (2012). Την ίδια χρονιά με τον τελευταίο υπήρξε ιδρυτής του Rap Monsters Festival το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα προς τιμήν του. 

 Μέχρι τον θάνατο του ο Killah P πραγματοποίησε συνεργασίες με τον Δημήτρη Μεντζέλο, τον Tiny Jackal, τον Iratus, τον Θανάσιμο, τον Xray και άλλους. 

 Έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, δεν έχει πάψει να συμβάλλει στον χώρο καθώς πολλοί καλλιτέχνες τον έχουν τιμήσει μέσα από τα κομμάτια τους (Quadir Lateef, Tiny Jackal, Active Member, Social Waste, MC Yinca, Διπλό Χτύπημα κ.α.). Παράλληλα, εκτός από τη μουσική σκηνή, καλλιτέχνες του δρόμου έχουν αφιερώσει όμορφα graffiti στη μνήμη του Killah P με πιο πρόσφατο αυτό στο Κερατσίνι (14 Σεπτεμβρίου 2019) από την ομάδα Political Stencil. 

Killah P graffiti

 Το σίγουρο είναι πως ο Killah P ακόμη και μετά θάνατον δεν λείπει από καμία εκδήλωση καθώς πλέον δεν υπάρχει hip hop συναυλία που δεν θα ακουστεί με μια φωνή το σύνθημα : 

“Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί”.

Comments

comments