Ο HGEMONA$ φέρνει το drill και κάνει το “μπαμ”

0
3658

Δε μένουν παρά μονάχα μερικά 24ωρα για να αποχαιρετήσουμε μια για πάντα το καλοκαίρι του 2020. Η (μουσική) ιστορία έχει σχεδόν γραφτεί, και εκείνη δείχνει πως το καλοκαίρι αυτό, ο HGEMONA$ ήλθε, είδε και κατέκτησε την ελληνική rap σκηνή.

Η αρχή έγινε στις 23 Ιουνίου, όταν εξ ουρανού έσκασε το “ΘΥΜΑΜΑΙ” σε συνεργασία COCO και Nέγρου Του Mοριά και σε παραγωγή του Δημήτρη Κουφουδάκη. Πριν από αυτό είχε προηγηθεί μια αρκετά μεγάλη περίοδος ακουστικής ξηρασίας, αφού τελευταίο του κομμάτι ήταν το “TIME$”, τον Νοέμβριο του ’19. Η συνέχεια έμελλε να είναι συναρπαστική, καθώς μέχρι τις 11 Ιουλίου, δηλαδή μέσα σε ένα διάστημα 18 ημερών από την επανεμφάνισή του, φρόντισε να εφοδιάσει το κοινό του στο σύνολο με 5 τραγούδια. Για τους λάτρεις της στατιστικής, αυτό συνεπάγεται με 1 τραγούδι ανά 3.5 μέρες!

Ακολούθησε το “ΣΕΒΑΣΜΟΣ” σε συνεργασία πάλι με τον ΝΤΜ αλλά αυτή τη φορά σε παραγωγή του DJ SILENCE, ενώ αμέσως μετά τον είδαμε να παίρνει μέρος στα sessions του DOF TWOGEE με το κομμάτι “TOO DEEP”, το οποίο έχει ξεπεράσει ήδη το 1m views! Η δυναμική του παρουσία συνεχίστηκε με το “PHOTO$” με τον Dennis Green, ενώ λίγες μέρες αργότερα ανέβασε στο Spotify το “PLATA O PLOMO” με τον HV$K (μήπως ο λόγος που δεν έχει ανέβει ακόμα στο YouTube είναι επειδή ετοιμάζει videoclip;). Το “TIME TO GO”, prod. by Gio Melody, αποτελεί το πιο πρόσφατο κομμάτι του, ενώ μέσα από αναρτήσεις του στο Instagram πληροφορηθήκαμε πως τώρα, τέλη Αυγούστου, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ας ελπίσουμε πως πέρα από διακοπές ετοιμάζει και κάποια συνεργασία, με τον ΣΑΝΤΑΜ π.χ., λέω εγώ τυχαία! 

Είτε μας αρέσει ο ήχος του HGEMONA$ είτε όχι, οφείλουμε να συμφωνήσουμε πως το στιλ και ο τρόπος που κάνει ό,τι κάνει είναι εντελώς διαφορετικός από όσα έχουμε συνηθίσει για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελώντας έναν από τους κυρίους εκπροσώπους του drill σήμερα στην Ελλάδα. Το κοινό, ανεξαρτήτως αν ταυτίζεται με τον στίχο του λίγο, πολύ ή και καθόλου, φαίνεται να αναγνωρίζει την εξέλιξη και να αγκαλιάζει τη μουσική του, την ίδια στιγμή που ο ίδιος βλέπει -κάτω από το fullface του- το όνομά του ολοένα να μεγαλώνει μέσα από την εντατικότερη ενασχόλησή του με τα μικρόφωνα.

Comments

comments