Περί Twinsanity ο λόγος

0
1997

Με αφορμή το νέο τους video clip, σκεφτόμουν πόσο άδικο είναι που δύο 22χρονα δίδυμα από την Αγγλία, που ασχολούνται και παράγουν έργο για την ελληνική χιπ χοπ κοινότητα (παρά τους αγγλικούς στίχους  τους), δεν έχουν συναντήσει την αναγνωρισιμότητα και την επιτυχία που τους αναλογεί. Ο λόγος για το σχήμα ονόματι Twinsanity, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, αποτελείται από δυο ταλαντούχα twins. Το καινούριο τους τραγούδι είναι το Vibrant Souls και, εμένα προσωπικά, όντως δονίζει και ενεργοποιεί τη ψυχή μου.

Η πρώτη μου επαφή μαζί τους ήταν σε μία συναυλία του Ταφ Λαθος, το 2015, στην Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση του δίσκου Ελπίδα.  Tα παιδιά άνοιγαν τη συναυλία (συνεργάζονται με τη δισκογραφική του Ταφ, Bashment), και εγώ περίμενα απ’ έξω, δεν τους ήξερα και δεν πολυψηνόμουν να τους μάθω, περίμενα τον Ταφ. Σε κάποια φάση άκουσα τρελές φωνές από μέσα και, γενικά, υπήρχε πολλή ενέργεια οπότε, πιστεύοντας ότι βγήκε ο Ταφ, μπήκα μέσα στον χώρο της συναυλίας. Προς έκπληξή μου, είδα τους Τwinsanity, να τραγουδάνε στα αγγλικά, και να κάνουν το κομμάτι τους. Ο κόσμος ήταν ενεργός, δεν ήξερε τους στίχους, αλλά ένιωθες τα good vibes. Έτσι, μετά από μια πολύ καλή άποψη για το live και το στυλάκι τους, αποφάσισα να τους ψάξω.

Δύοι νέοι με reggae επιρροές, να τραγουδάνε με τον Naal στον δρόμο, το Pollution City. Είναι τόσο υπέροχο όσο ακούγεται!  Ήταν το πρώτο κομμάτι που άκουσα από τα παιδιά, τα οποία, όπως αργότερα κατάλαβα, συνήθιζαν να τραγουδάνε στον δρόμο, με μία κιθάρα και φίλους. Με θράσος και αγάπη, έκαναν τα πρώτα τους βήματα το ’14  και, μέχρι σήμερα, μετράνε έναν δίσκο και αρκετά κομμάτια στο youtube, το καθένα από τα οποία κρίνω ως εξαιρετικά.

Ο δίσκος τους The Quest,  με συνεργασίες όπως ο Ταφ Λαθος και ο MC Yinka, αποτελείται από αρκετές oldschool παραγωγές, με soul και reggae επιρροές και, στο κομμάτι των στίχων είναι άρτιος – οτιδήποτε άλλο είναι καθαρά υποκειμενικό. Τα παιδιά παίζουν πολύ με το flow τους, κάνοντας  τα κομμάτια ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Φαίνεται ότι έχουν στηριχθεί στην παρουσίαση στίχων με έντονο κοινωνικοπολιτικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο. Στηρίζουν την αυτονομία και την αλληλεγγύη, γεγονός που φανερώνει και δικαιολογεί την αγάπη τους για το hip hop.

Υπάρχει μία αισιοδοξία και μία ένταση στα κομμάτια τους, που πραγματικά ελπίζω να ακούγεται ολοένα και σε περισσότερα αυτιά.

Καλή ακρόαση.

Comments

comments