Lyrics Breakdown: Eminem – Killshot

0
2281

Βλέποντας το χάος που επικρατεί στις απόψεις γύρω από το diss του Eminem προς τον Machine Gun Kelly, Killshot, ένιωσα την ανάγκη να γράψω αυτό το άρθρο. Η ανάλυση που θα ακολουθήσει είναι μια προσωπική εκτίμηση και τίποτα περισσότερο, οπότε μπορεί να περιέχει ανακρίβειες και λάθη. Για αρχή να πούμε ότι σε ένα diss δεν παίζει ρόλο η μουσική, όπως είπαν μερικοί, αλλά το τι λέει ο MC και κυρίως, πως το λέει.

 

Τίτλος: Killshot

Ο Eminem δεν αφήνει περιθώριο ούτε καν στον τίτλο, καθώς επέλεξε το “Killshot”. Πολλοί θα πούνε ότι η επιλογή έγινε τυχαία, επειδή το κομμάτι αποτελεί θανάσιμο τραύμα για τον MGK (κάτι που ισχύει), αλλά τα πράγματα δεν είναι. “Killshot” είναι ο τίτλος βιβλίου του 1989, στο οποίο ένας δολοφόνος κυνηγά 2 μάρτυρες που τον ξεσκέπασαν. Το ζευγάρι έχει το επίθετο Colson. Το πραγματικό όνομα του Machine Gun Kelly είναι Richard Colson Baker.

Εισαγωγή

You sound like a bitch, bitch
Shut the fuck up!
When your fans become your haters
You done?
Fuckin’ beard’s weird
Alright
You yellin’ at the mic, fuckin’ weird beard
We doin’ this once
You yellin’ at the mic, your beard’s weird
Why you yell at the mic? (Illa)

 

 

Στην εισαγωγή μιμείται στίχους από το Rap Devil κοροϊδευτικά, μιας και τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την αξία του Eminem σαν rapper. “Ακούγεσαι σαν σκύλα”, “Το μούσι σου είναι περίεργο”, “Γιατί φωνάζεις στο μικρόφωνο”. Ο Eminem απαντά σε όλα αυτά, όπως κάνει και στην συνέχεια. Η αναφορά “When your fans become your haters” έρχεται σε απάντηση στο “It’s a fast road when your idols become your rivals”, δείχνοντας ότι ο Eminem θεωρεί, όχι απλά αντάξιο του τον MGK αλλά έναν απλό fan που έγινε hater.

Rihanna just hit me on a text
Last night I left hickeys on her neck

 

Με αυτό το δίστιχο απαντά στο “The type to be scared to ask Rihanna for her number”, λέγοντας ότι όχι μόνο γνωρίζει την Rihanna, και του στέλνει μηνύματα, αλλά της άφησε και πιπιλιές στο λαιμό. Πιστεύω ότι με αυτό θέλει να δείξει την οικειότητα που έχει με την Rihanna.

Wait, you just dissed me? I’m perplexed
Insult me in a line, compliment me on the next

Ο Eminem νιώθει μπερδεμένος από το “diss” του Machine Gun Kelly, καθώς μια τον προσβάλει και μια τον κολακεύει. Ο MGK έχει πολλές αναφορές μέσα στο Rap Devil, αναγνωρίζοντας ότι ο Eminem είναι ο καλύτερος όλων. Έστω κι αν μερικές είναι ειρωνικές.

Damn, I’m really sorry you want me to have a heart attack
Was watchin’ 8 Mile on my NordicTrack

Ο Machine Gun Kelly είχε αναφέρει στο Rap Devil την καρδιακή προσβολή, θέλοντας να δείξει ότι ο Eminem είναι μεγάλος. O Eminem του απαντά ότι έβλεπε το 8 mile επάνω στο NordicTrack. Και αυτό είναι μια επιστροφή στην φράση από το Rap Devil “Last time you saw 8 mile was at home on a treadmill”. Ο Eminem παραδέχεται ότι έβλεπε το 8 mile πάνω στον πανάκριβο διάδρομο του.

Realized I forgot to call you back
Here’s that autograph for your daughter, I wrote it on a Starter cap

Στο επόμενο δίστιχο, αναφέρει ότι ξέχασε να του τηλεφωνήσει, οπότε του στέλνει ένα αυτόγραφο για την κόρη του, γραμμένο πάνω σε ένα καπέλο. Ο δεύτερος στίχος είναι αναφορά στο “Stan” όπου ο Eminem απαντά στον Stan με τον στίχο “And here’s an autograph for your brother, I wrote it on the Starter cap”. Με αυτό το στίχο πετυχαίνει 2 πράγματα. Πρώτον παρουσιάζει τον Machine Gun Kelly ως Stan (Stalker Fan), συνεχίζοντας να τον υποτιμά, και δεύτερον μπλέκει την κόρη του στον καυγά, όπως έκανε ο MGK με την Hailie.

Stan, Stan, son
Listen, man, Dad isn’t mad

 

Συνεχίζει να τον αντιμετωπίζει σαν Stan, αυτή τη φορά μιλώντας του σαν να είναι τρελός, προσπαθώντας να τον καθησυχάσει, ότι ό,τι είπε και έκανε, του το συγχωρεί.

But how you gonna name yourself after a damn gun
And have a man-bun?

O Machine Gun Kelly στο Rap Devil λέει “You were named after a candy, I was named after a gangster” και ο Eminem αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να πήρε το όνομα του από ένα όπλο (Machine Gun) αλλά να έχει κοτσίδα. Επιτείθεται στον ανδρισμό του με λίγα λόγια, όπως ακριβώς έκανε και ο MGK.

The giant’s woke, eyes open, undeniable
Supplyin’ smoke, got the fire stoked

Με λίγα λόγια, ο Eminem του λέει ότι ο γίγαντας (Eminem) ξύπνησε, και είναι έτοιμος για δράση.

Say you got me in a scope, but you grazed me
I say one call to Interscope and you’re Swayze

O MGK λέει στο Rap Devil “But I’m The Gunner, bitch, I got you in the scope”, και ο Eminem του λέει ότι μπορεί να με σημαδεύεις αλλά με πέτυχες ξυστά, με λίγα λόγια, ότι δεν πέτυχε και πολλά με το diss του. Στην συνέχεια τον απειλεί ότι με ένα τηλέφωνο στην Interscope θα γίνει φάντασμα, σαν τον Patrick Swayze στην ταινία Ghost. Η φράση χρησιμοποιείται από πολλούς ραπερς με αυτή την έννοια. Την ημέρα που κυκλοφόρησε το Killshot, συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τον θάνατο του Patrick Swayze.

Your reply got the crowd yelling, “Woo!”
So before you die let’s see who can out-petty who

Εδώ ο Eminem λέει ότι το κοινό ενθουσιάστηκε, μάλλον πρόωρα με το diss του MGK, αλλά τώρα, πριν “πεθάνει” από τους επόμενους στίχους του, θα δείξει σε όλους ποιος είναι ο κατώτερος εκ των δύο.

With your corny lines (“Slim, you’re old”)—ow, Kelly, ooh
But I’m 45 and I’m still outselling you
By 29, I had three albums that had blew

Συνεχίζοντας, απαντά στις κατηγορίες του, λέγοντας ότι μπορεί να είναι 45 χρονών αλλά ακόμη πουλάει περισσότερο από τον Machine Gun Kelly. Κάτι που είναι μια γενική αλήθεια. Επίσης, αναφέρει ότι στα 29 του, ο Eminem είχε 3 album που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, και εν συνεχεία κλασικά, το Slim Shady LP, το Marshall Mathers LP, και το Eminem Show το 1999, 2000 και 2002 αντίστοιχα. Ο Eminem είναι γεννημένος τον Οκτώβριο του 1972, και το Eminem Show κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2002, άρα δεν είχε γίνει ακόμη 30.

Now let’s talk about somethin’ I don’t really do
Go in someone’s daughter’s mouth stealin’ food
But you’re a fuckin’ mole hill
Now I’ma make a mountain out of you, woo!

Ο Eminem απαντά στις κατηγορίες του MGK ότι στέρησε από την κόρη του το φαγητό, με το να μπλοκάρει τον MGK από τον ραδιοφωνικό του σταθμό Shade 45. Ήταν ένα θέμα που επεκτάθηκε αρκετά o MGK, και ο Eminem θεωρεί ασήμαντο, όπως θεωρεί ασήμαντο και τον ίδιο τον MGK, αλλά εδώ που φτάσανε τα πράγματα θα τον κάνει γνωστό, έστω και με κακό τρόπο. Η φράση “make a mountain outta molehill” είναι αυτό που λέμε στα ελληνικά, “Έκανε την τρίχα, τριχιά”

Ho, chill, actin’ like you put the chrome barrel to my bone marrow
Gunner? Bitch, you ain’t a bow and arrow

Κατά τον Eminem, ο MGK φέρεται λες και τον κρατά όμηρο, με την κάννη του πολυβόλου του κολλημένη στην σπονδυλική του στήλη, αλλά ο Eminem τον προσγειώνει λέγοντας του ότι δεν είναι πιστολάς, δεν μπορεί ούτε τόξο με βέλος να χειριστεί, ένα κατώτερο και λιγότερο θανάσιμο όπλο.

Say you’ll run up on me like a phone bill, sprayin’ lead
Playin’ dead, that’s the only time you hold still

O Eminem παίζει με τις λέξεις. Run up σημαίνει ταυτόχρονα να επιτείθεσαι σε κάποιον και αύξηση στο κόστος. Το νόημα είναι ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί να απειλήσει ο MGK τον Eminem είναι να του αυξήσει τον λογαριασμό στο τηλέφωνο του. Ίσως εννοεί ότι θα του κοστίσει ένα τηλεφώνημα στην Interscope, όπως ανέφερε και πριν. Ο δεύτερος στίχος έχει διπλό νοήμα. Ο MGK αναφέρει ότι έχει τον Eminem στο στόχαστρο του, και ο Eminem απαντά ότι ακίνητος (για να έχει καλύτερο σημάδι) είναι μόνο όταν το παίζει νεκρός (σε κάτι κάδους; ). Επίσης παίζει με τις έννοιες “hold still” και “hold steel” λέγοντας ότι ο μόνος τρόπος να κρατήσει όπλο εναντίον του Eminem είναι όταν θα το παίξει νεκρός ή θα είναι νεκρός.

Are you eating cereal or oatmeal?
What the fuck’s in the bowl, milk? Wheaties or Cheerios?
‘Cause I’m takin’ a shit in ’em, Kelly, I need reading material
…Dictionary…

Μια αστεία προσέγγιση της, άκυρης θα έλεγα, σκηνής στο Rap Devil, στην οποία ο MGK τρώει δημητριακά μέσα από ένα μπωλ. Wheaties και Cheerios είναι μάρκες δημητριακών, της ίδιας εταιρίας, General Mills, η οποία έχει εργοστάσια στο Ohio, περιοχή καταγωγής του MGK. Μετά την ερώτηση του λέει ότι θα χέσει μέσα στο μπωλ, οπότε θα χρειαστεί κάτι για να διαβάζει όση ώρα το κάνει. Πολλοί συνηθίζουν να διαβάζουν περιοδικά κατά την διάρκεια, ο Eminem θα διαβάσει ένα λεξικό. Ο Eminem έχει δηλώσει ότι διαβάζει λεξικά, με σκοπό να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του, και να είναι καλύτερος στο να γράφει στίχους. O Machine Gun Kelly τον είχε χαρακτηρίσει ως ένα φυτό που διαβάζει λεξικά και μένει όλη μέρα μέσα στο σπίτι. Οπότε αυτό έρχεται ως απάντηση σε εκείνο τον στίχο του MGK.

“Yo, Slim, your last four albums sucked
Go back to Recovery,” oh shoot, that was three albums ago
What do you know? Oops
Know your facts before you come at me, lil’ goof

Σε συνέχεια της απάντησης του Eminem για το αν είναι φυτό, χαρακτηρίζει τον MGK ως χαζούλη, ο οποίος δεν μπορεί να μετρήσει τα άλμπουμ του Eminem σωστά. Σε κάποια φάση, λέει στο Rap Devil ότι τα τέσσερα τελευταία άλμπουμ του Eminem είναι χάλια, και λίγο αργότερα του λέει να γυρισει πίσω στο Recovery (ok ναι έχει διπλή σημασία). Ο Eminem του τονίζει ότι το Recovery είναι τρία άλμπουμ πριν το Kamikaze. Kamikaze (2018), Revival (2017), MMLP 2 (2013), Recovery (2010), και τον παροτρύνει να ελέγχει τα στοιχεία του πριν μιλήσει γι αυτόν.

Luxury, oh, you broke, bitch? Yeah, I had enough money in ’02
To burn it in front of you, ho

O MGK αναφέρθηκε στην πολυτέλεια που ζει ο Eminem, και ότι δεν θα έπρεπε να το παίζει αλήτης. Ο Eminem παραδέχεται ότι ζει στην πολυτέλεια, και τον αποκαλεί μπατίρη. Το 2002 είχε τόσα λεφτά που θα μπορούσε να τα κάψει μπροστά του.

Younger me? No, you’re the wack me, it’s funny but so true
I’d rather be 80-year-old me than 20-year-old you
‘Til I’m hitting old age
Still can fill a whole page with a 10-year-old’s rage

Ο MGK λέει ότι είναι ο νέος Eminem, αλλά ο ίδιος δεν συμφωνεί. Τον χαρακτηρίζει ως χαζό Eminem, κι ας ακούγεται αστείο είναι αλήθεια. Προτιμά να είναι γέρος σαν Eminem παρά 20χρονος MGK. Ακόμη και στα γεράματα, λέει ότι θα έχει την οργή ενός 10χρονου για να γεμίζει σελίδες. Αυτό φαίνεται από το ότι μπήκε στον κόπο να απαντήσει στον MGK γιατί ζει για το diss σαν να είναι νέος rapper.

Got more fans than you in your own city, lil’ kiddy, go play
Feel like I’m babysitting Lil Tay

Ο Eminem λέει ότι έχει περισσότερους φανς στην πόλη του MGK, κάτι το οποίο είναι μάλλον αλήθεια. Στην συνέχεια τον μειώνει στην θέση ενός παιδιού, που του λέει να πάει να παίξει παραπέρα. Νιώθει σαν να κάνει babysitting στην Lil Tay, ένα κακομαθημένο 9χρονο κοριτσάκι που έχει γίνει youtube persona από την μάνα της.

Got the Diddy okay so you spent your whole day
Shootin’ a video just to fuckin’ dig your own grave
Got you at your own wake, I’m the billy goat

Ο Eminem αναφέρει τον Diddy, σαν τον προϊστάμενο του MGK, ο οποίος έδωσε το οκ για να κάνει το κλιπ του Rap Devil και να δημοσιοποιηθεί. Με αυτό τον τρόπο όμως έσκαψε τον τάφο του, κάτι που υποτίθεται κάνει στο video clip για τον Eminem με ένα φτυάρι. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι ο MGK είναι απλά ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ξέρει που βαδίζει. Ο Eminem λέει ότι ο MGK ξεκίνησε μόνος του την ίδια του την κηδεία, λέγοντας ότι είναι ο “Billy goat”. Billy goat είναι o τράγος, και GOAT είναι το ακρωνύμιο που σημαίνει Greatest Of All Times. Ένα όνομα που πολλοί δίνουν στον Eminem. “Billy Goat” είναι επίσης μια αλυσίδα ελληνικών ταβερνών στο Chicago, των οποίων ο ιδιοκτήτης, Bill Sianis έγινε γνωστός για την κατάρα του στους Chicago Cubs να μην κερδίσουν ξανά το πρωτάθλημα στο baseball, όταν τον έδιωξαν από το γήπεδο επειδή μυριζε πολύ ο τράγος που είχε μαζί του ως κατοικίδιο. Η ομάδα από το 1945, την χρονιά που έριξε την κατάρα του ο Sianis, πήρε ξανά πρωτάθλημα το 2016. Θα μπορούσε να εννοεί ότι ο Eminem είναι ο Billy Goat, ρίχνοντας κατάρα σε όποιον του πάει κόντρα, με αποτέλεσμα να χάνεται στην αφάνεια.

You ain’t never made a list next to no Biggie, no Jay
Next to Taylor Swift and that Iggy ho, you about to really blow

Συνεχίζει την επίθεση, λέγοντας ότι ποτέ το όνομα του MGK δεν θα μπει δίπλα σε μεγάλους ραππερς όπως του Biggie ή του Jay Z, όπως έχει συμβεί ήδη με τον Eminem. Αντίθετα, μπορεί να συγκριθεί με την Taylor Swift ή την Iggy Azalea, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το Hip Hop, ή προσπάθησαν να ραπάρουν αλλά κανείς δεν τις πήρε στα σοβαρά.

Kelly, they’ll be putting your name
Next to Ja, next to Benzino—die, motherfucker!
Like the last motherfucker sayin’ Hailie in vain

Κατά τον Eminem το όνομα του Kelly θα μπει δίπλα σε αυτά του Ja Rule και του Benzino, δυο άτομα τα οποία ο Eminem πολέμησε και κατέστρεψε τις καριέρες τους. Πρώτα με τον Ja Rule, ο οποίος έβρισε την Hailie, λέγοντας ότι θα καταντήσει σαν την μάνα και την γιαγιά της, και με τον Benzino, ο οποίος έγραφε τα χειρότερα reviews για τον Eminem στο Source, και ο Eminem τον έθαψε, αφού ο Benzino απείλησε την Hailie λέγοντας στο “Die Another Day” ότι δεν είναι ασφαλής να περπατάει έξω. Κλείνοντας λέει ότι ο οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το όνομα της κόρης του άσκοπα, θα έχει την ιδια τύχη. Ο MGK αναφέρθηκε στην Hailie, πρώτα το 2012, όταν αυτή ήταν μόλις 15, και στην συνέχεια την χρησιμοποίησε στο Rap Devil για να της πει ότι ο μπαμπάς της τρελάθηκε, αναφερόμενος στο κομμάτι “My dad’s gone crazy” από το Eminem Show.

Alien brain, you Satanist (yeah)
My biggest flops are your greatest hits

Αποκαλεί τον MGK σατανιστή, λόγω του “Rap Devil” και γιατί εναντιωνεται στον “Rap God”. Βέβαια τον λέει σατανιστή και όχι σατανά, υποβιβάζοντας τον ρόλο του σε έναν τυχαίο ακόλουθο, και όχι σε κάποια σημαίνουσα προσωπικότητα. Γιατί οι μεγαλύτερες αποτυχίες του Eminem κάνουν τα ίδια νούμερα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του MGK.

The game’s mine again and ain’t nothin’ changed but the locks
So before I slay this bitch I, mwah, give Jade a kiss

Τριπλό νόημα σε αυτό το δίστιχο. Το παιχνίδι είναι πάλι δικό του, δηλαδή ο Eminem επέστρεψε μια και καλή και είναι στην κορυφή όπως ήταν πριν. Δεν άλλαξε τίποτα εκτός από “locks”. 3 ερμηνείες τις λέξεις. Locks, κλειδαριές. Αλλάζει τις κλειδαριές στο rap game και αφήνει τον MGK εκτός. Locks, μπούκλες. To μόνο που άλλαξε στον Eminem είναι το ξανθό μαλλί που έχει παρατήσει τα τελευταία χρόνια. Κατά τα άλλα είναι ο ίδιος. The Lox, το συγκρότημα των Seek Louch, Styles P και… Jadakiss! Jade a kiss, δηλαδή φιλάει την Hailie Jade (I love that name) αλλά ταυτόχρονα αναφέρεται και στον Jadakiss από τους The Lox.

Gotta wake up Labor Day to this (the fuck?)
Bein’ rich-shamed by some prick usin’ my name for clickbait

Labor Day είναι εργατική γιορτή στις ΗΠΑ και εορτάζεται κάθε πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου. Ο MGK κυκλοφόρησε το Rap Devil στις 3 Σεπτεμβρίου 2018, η οποία ήταν η Labor Day για φέτος. Ο Eminem θέλει να δείξει ότι είχε λόγο να γιορτάζει εκείνη την μέρα γιατί είναι εργατικός, και έρχεται ένα αρχίδι να τον κατακρίνει για τα πλούτη του, χρησιμοποιώντας το όνομα του μόνο και μόνο για να μπει στον κόπο κάποιος να δει το κομμάτι στο youtube, ανεβάζοντας τα views.

In a state of bliss ’cause I said his goddamn name
Now I gotta cock back, aim
Yeah, bitch, pop Champagne to this! (pop)

O MGK στο άκουσμα του “Not Alike” στο Kamikaze του Eminem, κομμάτι στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει και τον MGK, άνοιξε σαμπάνιες και το ανέβασε στο Instagram. Τώρα έχει ακόμη μια αφορμή να το ξανακάνει, μιας και ο Eminem τον έβαλε για τα καλά στο στόχαστρο του.

It’s your moment
This is it, as big as you’re gonna get, so enjoy it
Had to give you a career to destroy it

Μια αναφορά στο “Lose Yourself”. Η στιγμή που περίμενε ο MGK έφτασε. Αυτό είναι το απόγειο της καριέρας του, μια καριέρα που έπρεπε να του φτιάξει ο Eminem με το “Not Alike” και το “Killshot”, μόνο και μόνο για να του την καταστρέψει στην συνέχεια.

Lethal injection
Go to sleep six feet deep, I’ll give you a B for the effort

Όπως είπε και στο προηγούμενο, από εδώ και πέρα, τέλος. Η καταστροφή αρχίζει. Τον βαθμολογεί με Β για την προσπάθεια του να τον dissάρει και του κάνει την κηδεία, βάζοντας τον δυο μέτρα κάτω από τη γη.

But if I was three-foot-eleven
You’d look up to me

Ο MGK ειρωνεύτηκε τον Eminem για το ύψος του, και ο Eminem του απαντά ότι, ακόμη κι αν ήταν 1,20, ο MGK ακόμη θα τον κοιτούσε από χαμηλά γιατί το “ανάστημα” του Eminem σαν rapper είναι τεράστιο.

and for the record
You would suck a dick to fuckin’ be me for a second
Lick a ballsack to get on my channel

o Eminem είναι σίγουρος ότι ο MGK θα έκανε τα πάντα για να είναι αυτός, έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Η κατηγορία του MGK ότι ο Eminem τον απέκλεισε από το κανάλι του, επιστρέφει λέγοντας ότι ακόμη και τώρα, ο MGK θα του έγλειφε τα αρχίδια για να βγει στον Shade 45.

Give your life to be as solidified

Μέσα στην καταιγίδα από κατηγορίες και βρίσιμο, έρχεται και μια συμβουλή. Ο MGK θα πρέπει να δώσει και την ζωή του ακόμη αν θέλει να φτάσει στο επίπεδο του Eminem.

 

This mothafuckin’ shit is like Rambo when he’s out of bullets
So what good is a fuckin’ machine gun when it’s out of ammo?

H bar for bar απάντηση του Eminem στον MGK, στην ουσία αφόπλισε τον δεύτερο. Τώρα είναι ένας Ράμπο χωρίς σφαίρες. Και ένα πολυβόλο χωρίς σφαίρες είναι άχρηστο. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα ο MGK θα βρει να πει κάτι ως απάντηση στο “Killshot” γιατί χρησιμοποίησε όλα τα στερεότυπα του Eminem εναντίον του.

Had enough of this tatted-up mumble rapper
How the fuck can him and I battle?

Αποκαλεί τον MGK mumble rapper, ο οποίος δεν είναι στην ίδια κατηγορία με τον Em, ώστε να συναγωνιστούν στο battle.

He’ll have to fuck Kim in my flannel
I’ll give him my sandals

O MGK είπε στο Rap Devil ότι η αναφορά του Eminem στο πρόσωπο του θα τον αναγκάσει να τηλεφωνήσει στην Kim. Ο Eminem λέει ότι ο MGK προσπαθεί να γίνει τόσο πολύ Eminem, που τον λυπάται και θα τον βοηθήσει να πετύχει τον σκοπό του, θα του δώσει το πουκάμισο του και τα σανδάλια του, γιατί ο MGK στην ουσία θέλει να γίνει ο Eminem.

Cause he knows, long as I’m Shady he’s gon’ have to live in my shadow

O MGK ξέρει ότι όσο υπάρχει ο Slim Shady, θα ζει στην σκιά του Eminem, γιατί εκτός του ότι ανέβασε την καριέρα του, ο Eminem θα είναι πάντα καλύτερος του.

Exhausting, letting off on my offspring

Δεν μετράω καν πόσες ερμηνείες έχει αυτό, μετρήστε μόνοι σας! Κουραστικός αλλά ποιος από τους 2;

ο MGK; εδώ έχουμε 2 ερμηνείες. Είτε τον κατηγορεί ότι ξεσπάει επάνω στην Hailie, γιατί δεν μπορεί να τα βάλει με τον Eminem απευθείας, είτε τον κατηγορεί ότι αυνανίζεται στην ιδέα της Hailie.

Στην περίπτωση του Eminem πάλι έχουμε 3 ερμηνείες, είτε εννοεί ότι ξεσπάει πάνω σε έναν “απόγονο του” λευκό ράππερ, είτε ότι τον σκοτώνει, είτε ότι του τα συγχωρεί όλα επειδή ακριβώς είναι “απόγονος”.

Lick a gun barrel, bitch, get off me!
You dance around it like a sombrero, we can all see

Φράση που σημαίνει αυτοκτόνα, αλλά ταυτόχρονα τον προτρέπει να τον γλείψει, για να ξεδώσει ο Em. Και στην συνέχεια να χορεύει γύρω του σαν να ήταν σομπρέρο.

Ιου ρε μαλάκα.

You’re fuckin’ salty
‘Cause Young Gerald’s balls-deep inside of Halsey

Τον κατηγορεί ότι είναι κλαψομούνης γιατί η πρώην του, Halsey, τα έχει (ή τα είχε;) με τον G Eazy (Gerald Earl Gillum).

Your red sweater, your black leather
You dress better, I rap better

O Eminem αναγνωρίζει ότι ο MGK ντύνεται καλύτερα από αυτόν. Αλλά είναι το μοναδικό πράγμα στο οποίο είναι καλύτερος, γιατί στο ραπ ο Eminem τον πατάει.

That a death threat or a love letter?

Επαναλαμβάνει την απορία του, για το αν τελικά το “Rap Devil” ήταν diss ή όχι, λόγω του ότι ο MGK γράφει μερικά κολακευτικά πράγματα για τον Eminem.

Little white toothpick

O Machine Gun Kelly αναφέρθηκε στα ύψη και των δυο, και πως ο Eminem είναι πιο κοντός. Σύμφωνα με τον Eminem, ο MGK είναι οδοντογλυφίδα, ψηλός και λεπτός.

Thinks it’s over a pic, I just don’t like you, prick
Thanks for dissing me
Now I had an excuse on the mic to write “Not Alike”
But really, I don’t care who’s in the right
But you’re losin’ the fight you picked

Ο Eminem τονίζει ότι το θέμα με τον MGK δεν είναι η φωτογραφία της Hailie, αλλά απλά δεν τον γουστάρει. Απαντά στην καθυστέρηση των 6 χρόνων με αυτό και με το ότι τώρα υπήρχε η δικαιολογία να γράψει το Not Alike και να συμπεριλάβει την αντιπάθεια του για το πρόσωπο του. Δεν ενδιαφέρεται για το ποιος έχει δίκιο, αυτός ή ο MGK, αλλά θα τελειώσει την μάχη που ξεκίνησε ο MGK.

Who else want it? Kells—attempt fails! Budden—L’s!

Ο Eminem προκαλεί τον οποιοδήποτε να τον dissάρει, και αναρωτιέται ποιος θα είναι ο επόμενος, συμπληρώνοντας την λίστα των αποτυχιών του MGK και του Joe Budden.

Fuckin’ nails in these coffins as soft as Cottonelle

Τα καρφιά στα φέρετρα της καριέρας των 2 MC είναι απαλά σαν χαρτί υγείας για τον Eminem.

Killshot, I will not fail, I’m with the Doc still
But this idiot’s boss pops pills and tells him he’s got skills

O Kelly κατηγορεί τον Eminem ότι ανέβηκε επειδή τον προωθούσε ο Dr. Dre. Ο Eminem λέει ότι ακόμη είναι με τον γιατρό (Dr. Dre), αλλά το αφεντικό του MGK (P. Diddy) παίρνει χάπια και λέει ότι ο MGK έχει ταλέντο.

But, Kells, the day you put out a hit’s the day Diddy admits
That he put the hit out that got Pac killed, ah!

Ο Eminem λέει στον Machine Gun Kelly ότι θα βγάλει μια μεγάλη επιτυχία, θα είναι η μέρα που ο Diddy θα παραδεχτεί ότι διέταξε το χτύπημα στον Tupac, το οποίο του κόστισε την ζωή. Η επέτειος του θανάτου του Tupac ήταν μια μέρα πριν την κυκλοφορία του “Killshot”. Δεν νομίζω ότι ο Eminem κατηγορεί ευθέως τον Diddy για τον φόνο του Tupac (κάτι που πολλοί έχουν πιθανολογήσει), αλλά το ότι είναι το ίδιο απίθανο να συμβεί με μια επιτυχία του MGK.

I’m sick of you bein’ wack
And still usin’ that mothafuckin’ Auto-Tune
So let’s talk about it (let’s talk about it)
I’m sick of your mumble rap mouth
Need to get the cock up out it
Before we can even talk about it (talk about it)

Χρησιμοποιώντας το ρεφραίν του Rap Devil, καλεί τον Kelly να σταματήσει να χρησιμοποιεί autotune και να βγάζει mumble rap κομμάτια.

I’m sick of your blonde hair and earrings
Just ’cause you look in the mirror and think
That you’re Marshall Mathers (Marshall Mathers)
Don’t mean you are, and you’re not about it

Τον κατηγορεί ότι τον αντιγράφει με τα ξανθά μαλλιά και τα σκουλαρίκια, καθισμένος μπροστά στον καθρέφτη βλέπει στον εαυτό του τον Marshal Mathers. Του λέει όμως ότι δεν εννοεί ότι είναι, ούτε πρόκειται να γίνει.

So just leave my dick in your mouth and keep my daughter out it

Κλείνοντας, δίνει έναν αρκετά κυριολεκτικό στίχο, συνοψίζοντας όλα αυτά που είπε, δηλαδή ότι ο MGK είναι ένας fan που προσπαθεί να γίνει Eminem, και του λέει συνέχιζε να ρουφάς τον πούτσο μου, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου την Hailie.

 

You fuckin’… oh
And I’m just playin’, Diddy
You know I love you

Εδώ πρώτον ειρωνεύεται αυτούς που τον κατέκριναν επειδή χρησιμοποίησε την λέξη “faggot” για τον Tyler the Creator, κόβοντας την πριν την πει για τον MGK. Γενικά η αντιμετώπιση του Eminem στο Kamikaze για το περιστατικό αυτό, είναι ένα φαινόμενο του νέου κύματος Social Justice, γιατί ο Eminem χρησιμοποεί την λέξη εδώ και δεκαετίες. Πρέπει να είσαι πολύ ανίδεος για να το παίζεις θιγμένος εν έτει 2018 επειδή είπε αδερφή τώρα κάποιον όταν έχει βρίσει τον μισό πλανήτη. Και δεύτερον κλείνει με την φράση που έχει χρησιμοποιήσει κι άλλες φορές, όπως στο Kill you, στο White America, και στο So Much Better, λέγοντας στον P. Diddy ότι όλα αυτά που είπε γι αυτόν, δηλαδή ότι παίρνει χάπια και ότι σκότωσε τον Tupac, ειναι ένα αστείο και ότι τον αγαπάει.

 

Το diss ήταν αρκετά καλογραμμένο και πολυεπίπεδο, με πολλαπλές ερμηνείες σε πολλούς στίχους. Σίγουρα κάποιες απο αυτές μου ξέφυγαν αλλά θεωρώ ότι έπιασα το μεγαλύτερο μέρος του νοήματος αυτων που θέλει να πει.

Comments

comments