Ιστορίες Βίας: Part 3

0
926

Επιστρέφουμε για ακόμη ένα μέρος των Ιστοριών Βίας, εξετάζοντας περιστατικά με rappers στα οποία είτε σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά.

Big L

O Big L, ακόμη ένας rapper που θεωρείται από τους καλύτερους, σκοτώθηκε πρόωρα. Γέννημα-θρέμμα του Harlem, η μοίρα το έφερε να αφήσει και την τελευταία του πνοή εκεί. Στις 15 Φεβρουαρίου 1999 πυροβολείται από αγνώστους 9 φορές και πεθαίνει. Μήνες μετά συλλαμβάνεται ένας φίλος του, ο Gerard Woodley ως βασικός ύποπτος. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Woodley εκτέλεσε τον Big L ως αντίποινα για κάτι που έκανε, ή έστω ο Woodley πίστευε ότι κάτι είχε κάνει ο αδερφός του L. Ο Woodley εν τέλει γλυτώνει την φυλακή, με τις κατηγορίες να καταρρέουν. Περίεργη σύμπτωση, ο ίδιος ο Woodley εκτελέστηκε στις 26 Ιουνίου 2016 επάνω στον ίδιο δρόμο στο Harlem.

 

Killah P

Όταν ξεκίνησα να γράφω την σειρά των άρθρων, το μυαλό μου ήταν στις ιστορίες των αμερικανών rappers, ιστορίες με συμμορίες, αντιπαλότητες και βία. Η ιστορία του έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης πολιτικής και οικονομικής. Μου είναι δύσκολο να χωρέσω μέσα σε λίγες γραμμές όλες τις σκέψεις μου και το ύφος που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτό που έγινε. Αυτή η ιστορία του Killah P όμως, είναι μια χαρακτηριστική hip hop ιστορία βίας.  Αν γινόταν ταινία κάποια στιγμή η ζωή του, ο υπότιτλος θα ήταν “Πληρώνοντας τον λόγο με την ζωή μου”.

Ο Παύλος Φύσσας, γνωστότερος με το παρατσούκλι Killah P ήταν ένα γνήσιο παιδί Πειραιά και περιχώρων. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε έρθει σε επαφή με την Freestyle Productions, και ανέπτυξε την μουσική του, πάντα με γνώμονα την έκφραση του. Συνήθη αντικείμενα ήταν κοινωνικοπολιτικής φύσης. Καταπιανόταν συχνά με θέματα των αδυνάμων (που προσπαθούσε να προστατέψει συνεχώς με διάφορους τρόπους), με την φτώχεια, την διάκριση, τον φασισμό. Αυτό το τελευταίο ήταν που στοίχησε και τα πάντα.

Η συνολική αντιφασιστική του δράση τον είχε θέσει, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, και ενώ βρισκόταν σε μαγαζί στην Αμφιάλη, έγινε στόχος φασιστών, οι οποίοι κινητοποίησαν τάγμα εφόδου από την ΤΟ της Νίκαιας. Με την αστυνομία σε ρόλο θεατή, ο Killah P δέχτηκε μαχαιριές από μέλος της φασιστικής οργάνωσης και πέθανε. Ο θάνατος του ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα κατά της Χρυσής Αυγής, όμως ο λάθος χειρισμός της δικαιοσύνης έχει δώσει το δικαίωμα στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς να είναι εκτός φυλακής, 4 χρόνια μετά την δολοφονία.

Obie Trice

O Obie Trice έγινε γνωστός μέσα από την Shady Records κάπου στις αρχές του 2000. Προσωπικά τον χαρακτηρίζω σαν ένα χαμένο ταλέντο. Έκανε ένα μπαμ τότε στις αρχές και μετά απλά χάθηκε. Συμμετοχές στο Eminem Show του Eminem αλλά και στο Loyal to the Game του Tupac (μεταθανάτιο LP του Tupac, το οποίο επιμελήθηκε ο Eminem).

Στις 31 Δεκεμβρίου 2005 ο Obie Trice δέχθηκε πυροβολισμούς στο Detroit, ενώ βρισκόταν στο αμάξι με την γυναίκα του. Κατάφερε να ξεφύγει και να καταφύγει σε κοντινό νοσοκομείο. Οι γιατροί βρήκαν μια σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι του. Η θέση της σφαίρας καθιστούσε την εγχείρηση αφαίρεσης πολύ επικίνδυνη, και έτσι ο Trice αποφάσισε να μην την αφαιρέσει. Ζει μέχρι σήμερα με την σφαίρα στο κεφάλι του.

Comments

comments