Ιστορίες βίας: Part 2

0
1093

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις Ιστορίες βίας, τα βίαια και θανατηφόρα περιστατικά που συνέβησαν σε rappers, εξετάζουμε ακόμη 2 περιπτώσεις. Μπορείτε να διαβάσετε το προηγούμενο μέρος εδώ.

Proof

Ο Proof ήταν γενικά γνωστός από τον κύκλο του Eminem. Μέλος των D12, πολλές φορές έπαιζε τον ρόλο του hypeman σε lives του Eminem. Ήταν πολύ καλοί φίλοι, έχοντας μεγαλώσει στην ίδια περιοχή.

Σκοτώθηκε ακαριαία στις 11 Απριλίου 2006, μετά από ένα καυγά στο club CCC στο Detroit. Οι αρχικές μαρτυρίες λένε ότι ο Proof, έχοντας πάει σε πολλά μπαρ της περιοχής εκείνη τη νύχτα, βρέθηκε στο CCC και μετά από ένα παιχνίδι μπιλιάρδου με τον βετεράνο Keith Bender Jr, πιάστηκαν στα χέρια και ο Proof σκότωσε τον Bender, αναγκάζοντας τον μπράβο του μαγαζιού, και ξάδερφο του Bender, Mario Etheridge, να πυροβολήσει στον αέρα αρχικά, και στην συνέχεια να ρίξει εναντίον του.

Μήνες μετά τον θάνατο του Proof, ο στενός του φίλος, Reginald “Mudd” Moore έδωσε μια συνέντευξη. Ήταν μαζί την βραδιά που σκοτώθηκε, οπότε ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με τον Mudd, ο Proof ήταν αρκετά μεθυσμένος εκείνη την νύχτα. Οι τοξικολογικές έδειξαν ότι τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του ήταν περίπου 3 φορές πάνω από το όριο. Φτάνοντας στο CCC στις 3 το πρωί, βρέθηκε να παίζει μπιλιάρδο με αντίπαλο τον Bender. Ξαφνικά άρχισαν να μαλώνουν λόγω του παιχνιδιού και πιάστηκαν στα χέρια. O Proof δεν είχε όπλο επάνω του. Ο Etheridge πυροβόλησε 2 φορές στον αέρα για να διασπάσει τον καυγά. Αντ’ αυτού όμως, προκλήθηκε μεγαλύτερος πανικός. Ο Proof την έπεσε στον Etheridge και κατάφερε να του πάρει το όπλο. Πυροβόλησε και ο ίδιος στον αέρα και τότε ο Bender πήγε από πίσω του και τον έπιασε με σκοπό να του πάρει το όπλο. Ο Etheridge στο μεταξύ κατάφερε να σηκωθεί και να βγάλει ένα άλλο όπλο, πυροβολώντας στο μέρος και των δυο, με αποτέλεσμα να σκοτώσει και τους δυο.

Όποια και να είναι η αλήθεια, ο Proof ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο της μουσικής στο Detroit. Σύμφωνα με τον επικήδειο του, τον οποίο έγραψε ο Eminem, “Χωρίς τον Proof σίγουρα θα υπήρχε ο Marshall Mathers, αλλά δεν θα υπήρχε ο Eminem.” Στις συζητήσεις γύρω από τον τρόπο θανάτου του, η ετυμηγορία ήταν μια: ο Proof δεν σκότωσε τον Bender. Στις αμέτρητες συναντήσεις με τον νόμο, o Proof είχε δεχθεί κατηγορίες για μέθη, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, συχνά εναντίον αστυνομικών, αλλά ποτέ δεν κατηγορήθηκε για οπλοκατοχή ή οπλοχρησία.

 

Lloyd Banks

Μέλος των G-Unit, απέκτησε μεγάλη φήμη μετά την τεράστια επιτυχία του 50 Cent, η οποία “συμπαρέσυρε” όλο το group. Οι G-Unit είναι γνωστοί για το επιθετικό τους στυλ και το battle rap, ενώ δεν έλειψαν οι κόντρες με αρκετές μορφές του Rap. Μια από τις κορυφαίες στιγμές της αντιπαλότητας, που γνώρισε το group ήταν το beef τους με τον The Game, έναν πρώην G-Unit soldier. Σε μια αψιμαχία, οι μπράβοι του The Game πυροβόλησαν κατά των G-Unit, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ο Lloyd Banks όμως δεν ήταν τόσο τυχερός παλιότερα, καθώς στις 10 Σεπτεμβρίου 2001, πυροβολήθηκε εξερχόμενος ενός club στο Queens. Οι σφαίρες τον βρήκαν στην πλάτη και την κοιλιά, αλλά κατάφερε να πάει σε κοντινό νοσοκομείο. Την επόμενη μέρα, o Banks ξύπνησε βλέποντας τους Δίδυμους Πύργους να πέφτουν.

Comments

comments