Ιστορίες βίας: Part 1

0
1158

Η rap μουσική έχει συνδεθεί με την δράση συμμοριών αλλά και συγκρούσεων που συχνά ξέφευγαν από τα ηχεία και μεταφερόταν στους δρόμους. Κάποιοι rappers ενοχλούν με αυτά που λένε και αναπόφευκτα έρχονται σε σύγκρουση με επικριτές τους. Πολλές φορές οι συγκρούσεις αυτές κατέληγαν σε επιθέσεις με όπλα. Κάποιοι ήταν τυχεροί και επέζησαν, ενώ άλλοι κατέληξαν. Η σειρά άρθρων “Ιστορίες βίας” έχει ως σκοπό την ανάδειξη αυτών των γνωστών ή άγνωστων ιστοριών.

Jam Master Jay

Στο ερώτημα, αν οι rappers γίνονται θρύλοι επειδή πεθαίνουν, ο Jam Master Jay δεν αποτελεί μια καταφατική απάντηση. Ο DJ των θρυλικών Run DMC ήταν ήδη ζωντανός θρύλος όταν και δολοφονήθηκε, στις 30 Οκτωβρίου 2002.

Βρισκόταν σε studio στο Queens όταν ένας άγνωστος μπήκε μέσα και τον εκτέλεσε. Η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί αλλά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν όλα αυτά τα χρόνια. Το μοναδικό στοιχείο που υπήρξε, ήταν η εμπλοκή του Ronald Washington, ο οποίος εμπλέκεται και στην δολοφονία ενός φίλου του Tupac.

Ο Washington λέγεται ότι ήταν ο βοηθός του εκτελεστή του Jam Master Jay, ο οποίος του παρείχε κάλυψη μέσα στο studio ενώ αυτός πατούσε την σκανδάλη.

Βασικότερος ύποπτος για την ηθική αυτουργία, αλλά χωρίς απτά στοιχεία, αποτελεί ο Kenneth McGriff, ένας έμπορος ναρκωτικών ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή. Ο Kenneth McGriff ήταν αυτός που έθεσε τον 50 Cent σε μαύρη λίστα, στο ξεκίνημα του rapper, διότι είχε γράψει ένα κομμάτι με τον τίτλο “Ghetto Quran”. Το Ghetto Quran εξιστορούσε κατορθώματα διάφορων εμπόρων ναρκωτικών στο Queens, μεταξύ των οποίων και του McGriff. Ο Jam Master Jay ήταν ένας από αυτούς που αψήφισαν την απαγόρευση και βοήθησαν τον 50 Cent να ανέβει. Η “ασέβεια” του ήταν, σύμφωνα με πολλούς, η αιτία για την εκτέλεση του.

Ol’ Dirty Bastard

Οι Wu Tang Clan ήταν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα που έχουν περάσει ποτέ από την σκηνή. Σύμφωνα με το FBI, είναι και μια αρκετά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση. Ή τουλάχιστον ήταν στο ξεκίνημα της και για λίγα χρόνια. Οι υπόγειες δράσεις τους περιλαμβάνουν ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, ξυλοδαρμούς, ακόμη και δολοφονίες. Σύμφωνα πάντα με τo FBI.

Ο πιο “σκληρός καριόλης” των Wu, Russel Jones ή Ol Dirty Bastard υπήρξε θύμα πυροβολισμών 2 φορές. Την πρώτη φορά ήταν το 1994 στην περιοχή Bedford–Stuyvesant του Brooklyn. Εκεί, μετά από καυγά με έναν άλλο rapper, ο οποίος προσπάθησε να τον ληστέψει, πυροβολήθηκε στο στομάχι. Αυτό συνέβη μια εβδομάδα μετά την σύλληψη του για διάρρηξη σε σπίτι στο Brooklyn.

Την δεύτερη φορά, το 1998, και ενώ βρισκόταν στο σπίτι της κοπέλας του, δυο διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι. Ο ODB ξύπνησε με το όπλο στο πρόσωπο του και ακολούθησε μάχη. Ένας από τους διαρρήκτες τον πυροβόλησε στην πλάτη, η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του και το χέρι του. Εννιά ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο Russel Jones βγήκε αυτοβούλως και παρά τις συμβουλές των γιατρών για το αντίθετο.

Ο Ol’ Dirty Bastard απεβίωσε το 2004 μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Comments

comments