Αφιέρωμα: Carnals

0
1519

Οι Carnals αποτελούν πλέον ενεργό μέρος στη Hip-Hop σκηνή. Ο Σπύρος Νίνος (Nos), ο Ιάσονας Χατζηιωάννου (Οwl) και ο Γιάννης Σαπέρας (Οιωνός) γνωρίστηκαν στην Τζια, όπου ξεκίνησαν και το μουσικό τους ταξίδι. Ύστερα από αμέτρητες ώρες μουσικής και freestyle κυρίως, ο Nos αποφάσισε να ηχογραφήσει το πρώτο του ολοκληρωμένο κομμάτι. Αυτό ήταν ένα γεγονός που στάθηκε βασική αιτία σε συνδυασμό με το ότι τα παιδιά αρχικά ήταν μια παρέα, ώστε να δεθούν και ως crew. Έτσι, το 2015 έβγαλαν  τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Ο Καθένας το ταξίδι του”. Όσον αφορά το όνομά τους, Carnales στα ισπανικά σημαίνει αδέρφια. Ο γραφίστας τους Jek, επηρεασμένος από την ταινία blood in blood out, ξεκίνησε να τους αποκαλεί έτσι και το καθιέρωσαν.

Το ύφος καθώς και οι στίχοι των κομματιών τους είναι βάσει βιωματικών εμπειριών και προκύπτουν ανάλογα με την ψυχοσύνθεση του καθενός. Αγγίζουν κοινωνικά θέματα και έχουν ως στόχο τον προβληματισμό των γύρω τους αλλά και την ”επαγρύπνησή” τους.

Ο Nos ξεκίνησε να ασχολείται αρχικά με το freestyle και μετέπειτα ηχογράφησε και το πρώτο του κομμάτι με τίτλο“Mindfuck”. Τα μουσικά του ακούσματα όπως οι ff.c , Βήτα Πεις, Wu Tang, τον βοήθησαν ως προς την εξέλιξή του. Ο ίδιος τονίζει πως ”γράφει μόνο για την πάρτη του, αγαπάει αυτό που κάνει και προσπαθεί να το μεταδίδει”.

 

 

Αυτό που ουσιαστικά τους ένωσε μουσικά, ήταν το freestyle αφού και ο Οιωνός ασχολήθηκε πρώτα με αυτό. Φυσικά σε νεαρή ηλικία είχε και την δική του hip-hop μπάντα ενώ η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά σε συνεργασία με τον Nos ήταν το ”Mindfuck”. Bασικές μουσικές επιρροές για τον Οιωνό, στάθηκαν οι Βήτα Πεις, οι Swollen Members καθώς και  άλλοι μουσικοί καλλιτέχνες.

Ο Owl με τη σειρά του  μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Επηρεασμένος από MF DOOM, Αtmosphere αλλά και Eminem, άρχισε να γράφει ξένο ραπ. Ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι με τίτλο “Echo” και έπειτα ανέλαβε την αγγλόφωνη ερμηνεία στα κομμάτια των Carnals.

Το 2015 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους  δίσκος  με τίτλο “Ο καθένας το Ταξίδι του” ο οποίος  αποτελείται από 9 κομμάτια. Την ηχογράφηση, το Master αλλά και την μίξη επιμελήθηκε η E’n’D productions ενώ οι παραγωγές φτιάχτηκαν και δόθηκαν από φίλους και γνωστούς. Σχετικά με το περιεχόμενο των στίχων, τα παιδιά  αποτύπωσαν για ακόμη μια φορά τις σκέψεις, τους προβληματισμούς αλλά και τα συναισθήματα τους, τα “έντυσαν” με beats και προσπάθησαν να τα μεταδώσουν. Η παρουσίαση του δίσκου  έγινε στην πλατεία Παναγούλη στο Μπραχάμι. Έπειτα από το πρώτο LP, ακολούθησε ένα EP με τίτλο “2/3” ενώ παράλληλα ο Οwl έβγαλε το δίσκο “The third” .

Κάθε χρόνο οι Carnals διοργανώνουν lives στην Τζια με σκοπό να καθιερώσουν την Hip-Hop μουσική στο νησί αλλά και να τιμήσουν τον τόπο από όπου ξεκίνησαν. Γενικότερα όμως, τα lives τους γίνονται σε μαγαζιά, πλατείες και αυτοοργανωμένους  χώρους.

Όσον αφορά τις μελλοντικές τους δουλειές, στις 5 Γενάρη περιμένουμε live στο Bums. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν από την επίσημη σελίδα των Carnals.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι ετοιμάζουν νέο δίσκο καθώς και καινούργια κομμάτια είτε ατομικά είτε ως crew.

Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο τους εδώ:

Comments

comments