10 rappers που ισχυρίστηκαν ότι είναι ο νέος Tupac

0
776


O Tupac αδιαμφισβήτητα είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο αναγνωρισμένους MCs όλων των εποχών. Για κάποιους είναι το all-time #1 και G.O.A.T. Όχι μόνο για την στιχουργική του ικανότητα, αλλά και για τον τρόπο ζωής, και εν τέλει θανάτου του. Μετά τον θάνατο του ειδικά, έχει ανέβει σε μια ημιθεϊκή κατάσταση. Εκτός από το ότι κανείς σχεδόν δεν λέει ότι μισεί τον Tupac ή δεν του αρέσει η μουσική του, υπάρχουν πολλοί MCs που λένε ότι είναι συνεχιστές του.

Είναι αρκετά ψωνίστικο να λες ότι είσαι ο νέος Tupac, ειδικά όταν το κοινό δεν σε θεωρεί. Και δεν ήταν μόνο ο Young Thug πρόσφατα που δήλωσε κάτι τέτοιο. Υπήρξαν κι άλλοι, αρκετοί MCs που έπεσαν σε αυτό το σφάλμα. Και οι περισσότεροι φάνηκαν κατώτεροι των προσδοκιών για να πάρουν τον τίτλο αυτό. Συνήθως τέτοιες αναφορές γίνονται για να προκαλέσουν συζήτηση (ή άρθρα όπως αυτό). Όπως και να χει, έχει ενδιαφέρον να δούμε μια λίστα με τους MCs αυτούς, και να κρίνουμε το κατά πόσο έφτασαν στο επίπεδο του Tupac.

Young Thug: Πρόσφατα όπως είπαμε, ο Young Thug κυκλοφόρησε το νέο του album, με τίτλο E.B.B.T.G. στα γενέθλια του Tupac. Σε δήλωση του είπε ότι το έκανε αυτό γιατί νιώθει ότι είναι ο νέος Tupac. Η κοινή γνώμη γέλασε με αυτό, ενώ κάποιοι, όπως ο Wyclef Jean υποστήριξαν την θέση του.

Troy Ave: Ακόμη ένας MC πριν από 3 μήνες περίπου δήλωσε ότι είναι ο νέος Tupac, λέγοντας “Oh shit, that’s Troy Ave, nigga it’s the second coming of 2pac, it’s NewPac.” Εμείς να ευχηθούμε να μην έχει τουλάχιστον την κατάληξη του πρώτου.

Joey Badass: Σε δήλωση του τον Μάρτιο, ο Joey είχε πει, “I already know I’m a better rapper than Tupac is. That’s just facts. One on one battle, I’ll flame Pac.”. Η αλήθεια είναι ότι ο Joey είναι από τα πιο υποσχόμενα ονόματα αυτή τη στιγμή, καθώς έχει βγάλει αρκετά αξιόλογα albums, και είναι μόλις 22. Αλλά η αλαζονεία αυτή ίσως δεν είναι καλό σημάδι.

Kodak Black: Ένα χρόνο πριν, ο Kodak Black με την κυκλοφορία του album του, Lil B.I.G. Pac, είχε δηλώσει ότι επιτέλους είναι καλύτερος από τον Tupac και τον Biggie. Βέβαια το να χρησιμοποιείς το όνομα τους στον δίσκο σου δείχνει μάλλον το αντίθετο.

50 Cent: Τον Δεκέμβριο του 2014, ο Curtis Jackson είχε δηλώσει ότι η άποψη του κοινού για αυτόν είναι πολύ καλή. Ο κόσμος τον θεωρεί ως έναν από τους καλύτερους MCs, και δεν χρειάστηκε να σκοτωθεί για να φτάσει εκεί. Αντίθετα με τον Tupac και τον Biggie, ήταν αθάνατος ήδη. Βέβαια σε αυτό το κομμάτι, έχει δίκιο. Φάνηκε καλύτερος στο να δέχεται σφαίρες και να μην πεθαίνει, από τους άλλους 2.

Jeezy: Nobody in this game got my credentials. Only me and Pac.” είχε πει τον Αύγουστο του 2014. Τουλάχιστον αναγνώρισε την αξία του Jay Z, αλλά ως επιχειρηματία. Σύμφωνα με αυτόν, ο Jay Z είναι επιχειρηματίας, και όχι ράππερ. Μόνο αυτός και ο Tupac ήταν “thugs” που ανήκαν στον πάτο και στον δρόμο, και παράλληλα ήταν κορυφαίοι. Ό,τι πεις Jeezy.

Kanye West: Το στανταράκι της μεγαλομανίας, το 2014 είχε δηλώσει ότι ο κόσμος βλέπει στο πρόσωπό του τον Pac, τον Biggie, την Lauryn Hill, τον Prince και τον Miles Davis.

Lil Durk: Το 2014 ο Lil Durk είχε δηλώσει στο Twitter ότι νιώθει σαν τον Tupac, και ότι είναι ο καλύτερος rapper εν ζωή. 2 χρόνια μετά είπε ότι ο Future ήταν ο νέος Tupac. Μάλλον είχε δεύτερες σκέψεις.

Lil Wayne: Ο Wayne είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2013, σε live ότι “Δεν είμαι ο Tupac, είμαι ο New Pac”, και ίσως η καριέρα του είναι από τους ελάχιστους που δικαιολογεί μια τέτοια δήλωση.

Τ.Ι.: Μετά την αποφυλάκιση του το 2010, έχοντας περάσει περίπου 1 χρόνο μέσα, είχε δηλώσει ότι η επιστροφή του από την φυλακή είναι η σημαντικότερη επιστροφή μετά την επιστροφή του Tupac.

Ψηφίστε παρακάτω:

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο νέος Tupac;

View Results

Loading ... Loading ...

Comments

comments